До Миколаївської районної територіальної виборчої комісії надійшло подання від обласної організації політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» про виключення зі складу Чорноморської сільської виборчої комісії Ольги Краснової та включення замість неї Лариси Білої, яка є чинною членкинею цієї ж комісії від «Слуги народу». За кілька днів до цієї ж районної комісії надійшло подання вже від обласної організації політичної партії «Слуга народу» про заміну Лариси Білої на членкиню комісії від «Батьківщини» Ольгу Краснову. Про це повідомив спостерігач ОПОРИ.

Так, перше подання за підписом голови обласного осередку партії Вадима Підберезняка та печаткою партії надійшло до ТВК 28 серпня. Як з’ясували члени комісії, у поданні від «Батьківщини» запропоновано виключити зі складу комісії Ольгу Краснову та включити Ларису Білу. Але остання вже є членкинею комісії від «Слуги народу» і ця партія не відкликала її зі складу комісії. Відповідно до Протоколу №2 про створення сільських та селищних комісій Миколаївського району та Додатку №15 цієї постанови – Ольга Краснова є головою Чорноморської сільської виборчої комісії від ВО «Батьківщина», а Лариса Біла – членкинею комісії від партії «Слуга народу».

«До нас надійшло подання від «Батьківщини» на виведення Краснової Ольги Вікторівни та введення Білої Лариси Олександрівни. Біла Лариса Олександрівна введена в Чорноморську сільську комісію від «Слуги народу». Подання від «Слуги народу» на виведення її немає, тому я пропоную відхилити подання Всеукраїнського об’єднання «Батьківщини». Так, щоб ввести, треба вивести. Голосуємо», − сказав під час засідання голова Миколаївської районної ТВК Євген Христинюк.

Члени Миколаївської районної виборчої комісії одноголосно прийняли рішення відмовити в затвердженні змін у складі Чорноморської сільської виборчої комісії, поданих місцевим обласним осередком ВО «Батьківщина».

В обласній організації партії «Батьківщина» спостерігачу ОПОРИ повідомили, що вони занепокоєні цією ситуацією і будуть більш детально в ній розбиратися. Про результати перевірки пообіцяли дати ОПОРІ офіційну відповідь.

У свою чергу в обласній організації партії «Слуга народу» прокоментували, що вони не знають про цю ситуацію, але 31 серпня вони планують зробити подання щодо заміни члена комісії Лариси Білої.

Як повідомив спостерігач ОПОРИ, того ж дня до Миколаївської ТВК надійшло подання від обласної організації партії «Слуга народу», в якому пропонується припинити повноваження членкині комісії Лариси Білої та ввести замість неї до складу комісії Ольгу Краснову, яка досі залишається членкинею комісії від ВО «Батьківщина». Це питання буде розглядатись на наступному засіданні виборчої комісії.

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)