Тепер і 197 округ поповнюється кандидатами, які реєструють себе від Об’єднаної опозиції – попри те, що статутом партії визначено висування на цьому окрузі єдиного кандидата Леоніда Даценка. Вже другого кандидата виключили зі списків партії «Батьківщина» за порушення партійної дисципліни.

На 197 окрузі зареєструвались нові кандидати Павло Костенко та Павло Філіпенко. Згідно з відомостями про партійність, вказаними у заяві, вони складають конкуренцію єдиному кандидату від опозиції на цьому окрузі Леоніду Даценку. Об’єднана опозиція не залишила ці події без реакції.

Павло Костенко, який минулого року балотувався на окрузі № 200 в Умані, без рішення партії подав документи для участі у виборах у 197-му окрузі. Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", Павла Костенка виключили з лав партії за порушення партійної дисципліни. 5 листопада так само виключили Валентина Кузьоменського, який зареєструвався на окрузі № 194. Аналогічно Кузьоменському, Павло Костенко не повідомив про своє рішення керівництву.

У вівторок, 5 листопада, кандидатом у народні депутати зареєструвався Павло Філіпенко. За даними сайту Черкаської міської ради, він є депутатом фракції "Батьківщини" в Черкаській обласній раді. Голова обласної організації «УДАРу» Віталій Іляшенко заявив, що Павло Філіпенко, якого ЦВК зареєструвала кандидатом у нардепи як члена «УДАРу», ніколи не вступав у цю партію. Такожв «УДАРі» заявляють, що домагатимуться в ЦВК скасування реєстрації кандидата Філіпенка як такого, що подав неправдиві відомості про свою партійність. Детальніше прокоментувати своє подання пан Філіпенко пообіцяв пізніше.

Таким чином, поки що  на Черкащині зареєстровано кандидатів: у окрузі  № 194 – 13, у № 197 – 8.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80