У день позачергових виборів харківського міського голови у місті працюють локації, де за фото поряд із виборчою дільницею розігрують подарунки.

Серед подарунків — квитки на футбол, квитки на каток “Шато Ледо”, знижки до фітнес-клубу тощо.

Анонсування цього заходу відбувалося на сайті політичної партій, чий кандидат бере участь у виборах. Офіційно захід організовано міськими молодіжними організаціями. 

У повідомленні було вказано, що для участі необхідно зробити селфі на тлі номера своєї виборчої дільниці, куди ви ходили для голосування, та показати його в одній зі спеціальних локацій міста.

Список локацій:

1. Холодногірський сквер, вул. Волонтерська 50

2. Пам'ятник Воїну-визволителю, вул. 23 серпня 39

3. Поліклініка №10, вул. Гвардійців Широнінців 121

4. Майданчик біля маркету «Чудо», вул. Героїв Праці 66

5. Парк Зелений гай, вул. Бібліка 48

6. Майданчик біля Палацу Спорту, просп. Маршала Жукова 2

7. Fantasy Park, вул. Плеханівська 77

8. Сквер Стрілка, пров. Банний 2; вул. Грозненська 48

9. Парк біля ДК, просп. Ново-Баварський 77.

При цьому всі учасники конкурсу можуть виграти ще й iPhone 13, розіграш якого відбудеться одразу після закриття виборчих дільниць — о 20:10 на головній сцені Парку Горького.

За словами координатора спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області, подібні заходи органіовують для мобілізації виборців та покращення явки.

«Однак назвати такі технології доброчесними — важко. Адже інформацію поширюють ресурси, пов’язані з конкретним кандидатом та політичною партією, що висунула цього кандидата», — зазначив він.

Нагадаємо, що 31 жовтня у Харкові відбуваються позачергові вибори харківського міського голови, які були призначені у зв’язку зі смертю Геннадія Кернеса. 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців.