Представники ОПОРИ у Харкові зафіксували роздачу безкоштовних запрошень до зоопарку під час зустрічей громадян з в.о. Харківського міського голови, секретарем міськради Ігорем Тереховим.

Зокрема, запрошення роздавали 18 вересня під час зустрічі Терехова з мешканцями на вул. Познанській 3. Подібні зустрічі з потенційним кандидатом представники ОПОРИ фіксують регулярно.

Варто відзначити, що придбати квиток у харківський комунальний зоопарк зараз неможливо. За інформацією міськради відвідати зоопарк можливо лише за безкоштовним запрошенням.

Однак, для отримання безкоштовного запрошення харків'янам необхідно попередньо зареєструватися на сайті зоопарку або через встановлені біля входу термінали. Для реєстрації необхідно вибрати екскурсію, а також дату і час візиту. Дітям молодше 14 років за наявності безкоштовного запрошення у супроводжуючого оформлювати окреме запрошення не потрібно. Але виявилося, що також запрошення роздають на зустрічах із Тереховим.

“На одній із таких зустрічей представником ОПОРИ було зафіксовано ознаки прихованої дочасної агітації – волонтерку у футболці з прізвищем потенційного кандидата, а також брендовані кульки партії, яка ймовірно висуватиме цього потенційного кандидата. Однак зазначимо, що жодні встановлені Виборчим кодексом України обмеження щодо агітації на потенційного кандидата наразі не поширюються через відсутність факту його офіційної реєстрації”, - підкреслив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області.

Нагадаємо, що вибори у Харкові призначені у зв’язку зі смертю міського голови Геннадія Кернеса. 30 березня Верховна Рада призначила вибори у Харкові на 31 жовтня. Виборчий процес розпочався 11 вересня. 

З 21 до 30 вересня 2021 року включно триватиме процес висування кандидатів на посаду міського голови від місцевих організації партій та від громадян шляхом самовисування.

До 30 вересня включно триватиме подання документів до територіальної виборчої комісії щодо реєстрації кандидатів на посаду міського голови. Не пізніш як на п’ятий день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидата та доданих до неї необхідних документів ТВК зобов’язана прийняти рішення про реєстрацію кандидата на посаду міського голови або про відмову в реєстрації, а до 8 жовтня включно оприлюднити інформацію про реєстрацію кандидатів.

До 6 жовтня включно кандидати на посаду міського голови вносять до територіальної виборчої комісії подання щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

Згідно з частиною 1 статті 52 Виборчого кодексу передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]