Представники політичної сили «УДАР» (Український демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка повідомили у міський виконавчий комітет Сімферополя про проведення 16 вересня зустрічі з жителями міста з приводу приїзду лідера партії Віталія Кличка. У письмовому повідомленні меру Віктору Агеєву від 6 вересня було розписано дату та місце проведення (пл. Леніна). Також організатори у листі запитали, чи не зайнята площа Леніна на цей час та дату. На що отримали відповідь, що площа Леніна не зайнята.

Міський виконавчий комітет м. Сімферополя попросили дописати у звернені про спорудження сцени на площі. Наступного дня юристи партії подали нове повідомлення, де вказали установу сцени та енергозабезпечення.

Представники міської влади дружелюбно запропонували провести зустріч у парку Гагаріна. Проте, очікувалось 5 тисяч гостей, тож площа Леніна цілком підходила.

У понеділок, 10 вересня, представники «УДАРу» отримала відмову в усній формі, пояснюючи це тим, що 16 вересня у той самий час площа вже зайнята іншою політичною силою.

10 вересня партія «УДАР» зробила нове повідомлення меру міста про перенесення події на Спортивну площу міста Сімферополь. Цього ж дня керівник Кримської республіканської організації «УДАР» Олександр Мочков отримав відповідь від виконавчого комітету (лист підписаний Наталією Прокопенко) про затвердження місця проведення зустрічі на площі Спортивній.

Представники Громадянської мережі ОПОРА узяли коментар у Наталії Прокопенко, чому «УДАРу» відмовили у проведенні зустрічі на площі Леніна. Прокопенко відмовлялась давати свої пояснення. Потім додала: «Ніхто нікому не відмовляє. Кожен громадянин України має право проводити масові зустрічі,  де завгодно. Ми допомагаємо у їх проведенні. Щоб не було зайнято місце, про це потрібно повідомляти заздалегідь».  

16 серпня мітинг все ж таки відбувся, але з великими конфузами. Коли почав виступати Віталій Кличко, невідомі особи почали вмикати сирену, голосно кричати у рупор та іншими способами відволікати присутніх від виступу Кличка.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.