Від 24 лютого до 5 липня 2022 року депутати-мажоритарники обрані від Тернопільщини були серед ініціаторів 42 законопроєктів, що становить 9,93% від усіх зареєстрованих у Верховній Раді за цей період. У своїх напрацюваннях вони приділяли увагу правовій, соціальній та економічній політикам, галузевому розвитку, державному будівництву, безпеці та обороні.

Тернопільщину у Верховній Раді України представляє п’ятеро депутатів-мажоритарників. Це троє представників політичної партії “Слуга народу”: Андрій Богданець, Ігор Василів та Володимир Гевко, Чайківський (“За майбутнє”) та Микола Люшняк, обраний від партії “Довіра”.

Андрій Богданець (“Слуга народу”, обраний в ОВО №163) за період дослідження був серед ініціаторів 19 законопроєктів. 7 проєктів законів стосувалось правової політики; 6 — економічної політики; 3 — галузевого розвитку; 2 — державного будівництва; 1 — соціальної політики.  3 законопроєкти, до створення яких долучився Андрій Богданець, уже підписано Президентом. Це Проєкт Закону про внесення змін до пункту 5 — 2 розділу 9 "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про державну допомогу суб’єктам господарювання" (щодо застосування його положень в період дії правового режиму воєнного стану), який було підписано 1 квітня 2022 року. Також Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності, який було прийнято 12 травня 2022 року та Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо обмеження обігу лікарських засобів, виробництво яких розташовано на території Російської Федерації або Республіки Білорусь, підписаного 22 травня 2022 року.

Ігор Василів (“Слуга народу”, обраний в ОВО №164) за цей же період долучався до 4 законопроєктів, два з яких відносяться до правової політики, 1 — до економічної та 1 до галузевого розвитку, але станом на 5 липня не набули статусу закону.

Ініціатором 9 законопроєктів був Іван Чайківський (“За майбутнє”, обраний в ОВО №165), 3 з них стосувались економічної політики, по 2 — правової політики та державного будівництва і по 1 безпеки та оборони і галузевого розвитку. З-поміж цих ініціатив, Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану було підписано Президентом  12 травня 2022 року.

Микола Люшняк ( “Довіра”, обраний в ОВО №166) був серед ініціаторів 3 законопроєктів, які відповідно стосувались правової політики, безпеки і оборони та державного будівництва. Один із них, Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", було підписано Президентом 31 травня 2022 року.

До розроблення 16 законопроєктів долучився Володимир Гевко (“Слуга народу”, обраний в ОВО №167), із них 6 стосувались економічної політики, 5 — правової, 3 — безпеки та оборони і 2 — державного будівництва. Також 4 із цих законодавчих ініціатив було підписано Президентом, це Проєкт Закону про захист інтересів осіб у сфері інтелектуальної власності у період дії воєнного стану (прийнятий 1 квітня 2022 року); Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності (прийнятий 12 травня 2022 року); Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" (прийнятий 21 квітня 2022 року) а також Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" (прийнятий 31 травня 2022 року).

Таким чином, з-поміж 42 законопроєктів, які розроблялись за участі депутатів-мажоритарників з Тернопільщини, за період дослідження, 7 стали законами . Це становить приблизно 16%. Також станом на 5 липня 24 законопроєкти опрацьовуються в комітетах, 3 —  очікують розгляду; ще 3 — готуються на друге читання; і по-одному передано на підпис, знято з розгляду, очікує на друге читання, заслухано та знято з розгляду та  один в порядок денний не був включений.

Тематикою законопроєктів тернопільських депутатів найчастіше була економічна політика — 14 ініціатив, що становить приблизно 32% від усіх їхніх напрацювань за досліджуваний період, а також правова політика — 13 ініціатив (30%). До рубрики державного будівництва відноситься 4 ініціатив (9%), до галузевого розвитку — 5 (11%), безпеки та оборони — 4 (9%), і по-одному до соціальної та гуманітарної політики (по 2%).

Якщо аналізувати спільну роботу мажоритарників від Тернопільщини, то всі п’ятеро нардепів, разом з іншими колегами, працювали над Проєктом Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо проведення дистанційних засідань Верховної Ради України, який було зареєстровано 8 березня 2022 року під №7129. Цей законопроєкт відносився до правової політики, але не був включений в порядок денний засідання сесії.

Андрій Богданець та Ігор Василів були серед ініціаторів Проєкту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування, під №7418-3 від 6 червня 2022 року. Цей проєкт закону мав характер альтернативного, відносився до економічної політики, був заслуханий 21 червня та знятий з розгляду.

Андрій Богданець та Володимир Гевко є серед ініціаторів двох законопроєктів. Один з них відноситься до державного будівництва та ще опрацьовується в комітеті, це Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо використання народним депутатом України дипломатичного паспорта України (№7383, від 17 травня 2022 року). Другий законопроект теж відноситься до державного будівництва, зареєстрований від 13 травня 2022 року під №7282 та набув статусу Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності.

Також набув чинності Проєкт закону №7413 від 26 травня 2022 року про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", серед ініціаторів були Володимир Гевко та Микола Люшняк.

Андрій Богданець та Іван Чайківський зазначаються ініціаторами Проєкт Закону № 7386-1 про внесення змін до Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", який є альтернативним, відноситься до економічної політики та станом на 5 липня опрацьовується у відповідному комітеті.