У липні-серпні 2021 року Громадянська мережа ОПОРА проводила моніторинг роботи приймалень політичних партій, представлених у парламенті, та народних депутатів, обраних у мажоритарних округах. Ознайомитися з наявними результатами можна за посиланням.

Моніторинг проводився шляхом надсилання запитів до політичних партій та народних депутатів. Це дозволило отримати актуальні дані про наявні приймальні, оскільки інформація у мережі інтернет може не відповідати дійсності.

Полтавщина: приймальні політичних партій

На запит отримано відповіді від обласних осередків трьох політичних партій: «Голос», «Європейська Солідарність» та «Слуга народу». Інформація про приймальні ВО «Батьківщина» була надана центральному офісу Громадянської мережі ОПОРА.

Партія «Голос» повідомила про наявність в області приймальні народної депутатки Інни Совсун, яка знаходиться у місті Кременчук за адресою вул. Ігоря Сердюка 1, готель «Кремінь», офіс 109. Сама Інна Совсун не є депутаткою-мажоритарницею та пройшла до парламенту за спискои партії під номером 16.

Партія «Слуга народу» надала інформацію про три діючі приймальні в області, які розташовані у містах Лубни, Глобине та Горішні Плавні. У Лубнах це приймальня народної депутатки Анастасії Ляшенко, обраної від виборчого округу №148 (вул. Монастирська, буд. 19). У Глобиному – приймальня нардепа Олексія Мовчана, обраного від ВО №150 (вул. Центральна, буд. 228а). У Горішніх Плавнях – приймальня депутата місцевої ради (Бучок Валерій Васильович).

Обласний осередок партії «Європейська Солідарність» повідомив про наявність двох приймалень: Полтавської територіальної організації та Полтавської міської організації. Обидві знаходяться за однією адресою: м. Полтава, вул. Соборності 50, офіс 35.

ВО «Батьківщина» має п’ять приймалень партії в області. У Полтаві знаходяться дві приймальні за однією адресою вул. Конституції, буд. 11 – Полтавська обласна та Полтавська територіальна. Наявні Миргородська територіальна (м. Миргород, вул. Кашинського, буд. 21, оф. 8), Кременчуцька територіальна (м. Кременчук, вул. Генерала Жадова, буд. 12) та Лубенська територіальна (м. Лубни, вул. Ярмаркова, 7) приймальні.

Приймальні народних депутатів

Отримано відповіді на запити від трьох депутатів, з яких двоє мають діючі приймальні на території області. Максим Березін (партія «Слуга народу»), обраний у виборчому окрузі №151, у відповіді від 28 липня повідомив про відсутність працюючих приймалень. Водночас, депутат планує відкриття приймальні у місті Гадяч.

Нардеп від партії «Слуга народу» Олексій Мовчан, обраний в окрузі №150, має три приймальні на території округу в містах Кременчук, Горішні Плавні та Глобине. Приймальня у місті Глобине зазначена й у відповіді партії «Слуга народу».

Приймальня Дмитра Нальотова (партія «Слуга народу») розташована у місті Полтава – за адресою вул. Сковороди, 2в, офіс 16.

А що в соціальних мережах?

Ми вирішили перевірити наявність інформації про приймальні на офіційних сторінках обраних від Полтавщини народних депутатів у мережі Facebook. Пошук відбувався за словом «приймальня» на сторінках народних обранців. У першу чергу взято підтверджені сторінки у соціальній мережі. У 5 депутатів знайдено згадки про роботу приймалень в області.

На сторінці Анастасії Ляшенко (партія «Слуга народу») згадується інформація про роботу приймальні. Наприклад, повідомлення від літа 2020 року про заплановане відкриття нової громадської приймальні у місті Лубни.

На сторінці Олега Кулініча (самовисуванець) наявний допис від листопада 2019 року з посиланням на матеріал у ЗМІ. Вказується, що депутат має п’ять приймалень та планує відкрити шосту. Водночас, у профілі обранця на сайті Верховної Ради відсутня інформація про місцезнаходження приймалень.

Андрій Боблях (партія «Слуга народу») інформував про відкриття своєї приймальні у місті Полтава у лютому 2020 року.

Дмитро Нальотов (партія «Слуга народу») розповідав про роботу своєї приймальні, наприклад, влітку 2020 року у період відпусток та напередодні виборів.

Нардеп Олексій Мовчан (партія «Слуга народу») згадує про відкриття та перенесення своїх приймалень. Наприклад, про переїзд у місто Кременчук.