30 квітня відбулося позачергове засідання парламенту, до порядку денного якого включено 17 питань. ОПОРА в рамках рубрики “Законопроєкт тижня” відібрала та проаналізувала найбільш важливі та цікаві на нашу думку. 

Зменшення грошової застави для участі в місцевих виборах

Ряд народних депутатів України, які, в основному, представляють фракції ВО “Батьківщина”, “Голос” та “Європейську Солідарність”, а також “Слугу народу”, депутатську групу “Довіра” та є позафракційними, зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави). Реєстраційний номер законопроєкту - №2769. Він передбачає суттєве зменшення грошової застави на місцевих виборах. 

Цим законопроєктом депутати хочуть внести лише одну зміну до статті, яка визначає розмір грошової застави для партій, які висунули виборчий список кандидатів у депутати обласної, міської (міста з кількістю виборців 90 тисяч і більше осіб) ради, на посаду міського голови (міста з кількістю виборців 90 тисяч і більше осіб), а також особи, яка висувається кандидатом на посаду міського голови (міста з кількістю виборців 90 тисяч і більше осіб) шляхом самовисування. Чинною редакцією Виборчого кодексу передбачено, що такий розмір становить чотири розміри мінімальної заробітної плати, встановленої на день початку виборчого процесу, на кожні 10 тисяч виборців відповідного єдиного обласного, міського виборчого округу для кожного виду виборів окремо.

У своїй редакції закону депутати пропонують, щоб розмір застави рахувався не на кожні 10 тисяч виборців, а на кожні 90 тисяч виборців. Такий підхід дозволяє практично у 10 разів зменшити розмір грошової застави.

Якщо говорити цифрами, то, наприклад, щоб висунути виборчий список у місті зі 90 тисячами виборців, згідно з чинною редакцією Кодексу, партія має заплатити майже 190 тисяч гривень (4723 гривень*4*10), то відповідно до норм законопроєкту - майже 19 тисяч гривень (4723 гривень*4*1).

Ухвалення цього законопроєкту за основу підтримало 248 депутатів.

Засудження агресії Російської Федерації проти України

Депутат ухвалили Постанову (№ 3068), якою прийняли рішення звернутися від імені Верховної Ради до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження триваючої збройної агресії Російської Федерації проти України, незаконної анексії АР Крим і міста Севастополь та окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, політичних репресій проти громадян України та звільнення політичних в’язнів - громадян України. 

За таке рішення проголосувало 309 депутатів.

 

Підтримка підприємців

Народні депутати зареєстрували в парламенті законопроєкт (№3329-д) , якими пропонують внести зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби (COVID-19).

Пролонгація звільнення від штрафів та пені за прострочення виплат по споживчим кредитам 

У разі прострочення споживачем у період з 01 березня 2020 року по 30 червня 2020 року виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит (у тому числі, але не виключно, прострочення споживачем у період з 01 березня 2020 року по 30 червня 2020 року виконання зобов’язань зі сплати платежів) споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем за таке прострочення. У тому числі, але не виключно, споживач в разі допущення такого прострочення звільняється від обов’язків сплачувати кредитодавцю неустойку (штраф, пеню) та інші платежі, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит за прострочення виконання / невиконання / часткове виконання) споживачем зобов’язання за таким договором. 

Попередня редакція Кодексу містила норму, що санкції за невиконання своїх зобов'язань по споживчому кредиту не будуть застосовуватися до 30 квітня.

Пролонгація звільнення від нарахування штрафів

Закон передбачає, що за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), штрафні санкції не застосовуються.

Попередня редакція Кодексу містила норму, що штрафні санкції не будуть застосовуватися до 31 травня.

Пролонгація звільнення від сплати пені

Також Закон містить норму, що протягом періоду з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого КМУ на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), платникам податків не нараховується пеня, а нарахована, але не сплачена за цей період, пеня підлягає списанню.

Попередня редакція Кодексу містила норму, що пеня не нараховуватиметься включно до 31 травня.

Пролонгація звільнення від сплати єдиного податку

Тимчасово звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску фізичні особи - підприємці та ті, хто займається незалежною професійною діяльністю, в частині сум, що підлягають сплаті за себе у періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2020 року.

Попередня редакція Закону про збір та облік єдиного податку містила норму, що підприємці звільняються від сплати ЄСВ у період до 30 квітня.

Ухвалення за основу законопроєкту №3329-д підтримало 336 депутатів. Також депутати проголосували за скорочення часу підготовки законопроєкту до 2-го читання.