На офіційному сайті Херсонської обласної державної адміністрації з’явилась публікація, що розповідає про діяльність Андрія Гордєєва, який балотується по виборчому округу № 183 від «Блоку Петра Порошенка», і водночас є радником Андрія Путілова, новопризначеного губернатора.

Публікація з’явилась, коли на з’їзді вже були затверджені кандидати від «Блоку Петра Порошенка», і Андрій Гордєєв названий кандидатом у народні депутати по виборчому округу № 183 (центр – Комсомольський район м. Херсона), радник Андрія Путілова, а у минулому - начальник юридичного відділу Херсонського «Механічного заводу», власником якого є нинішній голова облдержадміністрації.

У публікації йдеться про те, що губернатор доручає своєму раднику Андрію Гордєєву відвідати сільгосппідприємства Білозерського району, що входить у виборчий округ, по якому висувається кандидат. Згідно п.2. ст.68 Закону «Про вибори народних депутатів» така зустріч є передвиборною агітацією.

Також, у п. 22. ст 68 Закону «Про вибори народних депутатів» зазначено: «Кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи».

Зі змістом публікації можна ознайомитися на сайті Херсонської ОДА

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова,  прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.