Громадянська мережа ОПОРА долучилася до ініціативи зі збору пропозиції щодо оновлення переліку наборів державних даних, які необхідно оприлюднити. Наші пропозиції стосуються даних, пов'язаних із виборчим процесом: інформація про склад дільничних виборчих комісій; дані про введення відомостей протоколів до ЄІАС “Вибори”; інформація про зареєстрованих офіційних спостерігачів; інформація про кількість виборців у розрізі виборчих дільниць та виборчих адрес.

Вільний доступ до державних даних та їх подальше використання є вагомою цінністю для суспільства та економіки. Держава володіє значною інформацією про різні аспекти нашого життя, велика частина з них має бути доступною для всіх. За реалізацію державної політики у сфері відкритих даних відповідає Міністерство цифрової трансформації України. Нещодавно Мінцифри запустило проєкт Дія. Відкриті дані, що має на меті відкрити державні дані. В рамках проєкту  був оголошений збір пропозицій  щодо змін до постанови Кабінету Міністрів України №835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних». У цьому документі  визначено перелік наборів даних, які підлягають оприлюдненню, а також вимоги до формату і структури цих даних.

Громадянська мережа ОПОРА також долучилася до ініціативи та подала свої пропозиції. Вони стосуються розширення переліку наборів даних, які має відкрити Центральна виборча комісія. На наше переконання, реалізація цих пропозицій підвищить прозорість, підзвітність виборчого процесу, а також збільшать довіру до нього.

Як визначено в Постанові Кабміну № 835 (станом на 17 червня 2020 року)?

Згідно з чинною постановою Центральна виборча комісія повинна оприлюднювати такі набори даних:

  • інформація про результати виборів Президента України;
  • інформація про вибори народних депутатів України;
  • відомості про закордонний виборчий округ та одномандатні виборчі округи, утворені на постійній основі, у тому числі опис меж одномандатного виборчого округу із зазначенням його центру та кількості виборчих дільниць;
  • відомості про виборчі дільниці, утворені на постійній основі, у тому числі адреси приміщень для голосування та місцезнаходження (адреси приміщень) відповідних дільничних виборчих комісій;
  • фінансові звіти про надходження та використання коштів виборчих фондів: кандидатів на пост Президента України; політичних партій, кандидати в народні депутати від яких зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі; кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах;
  • результати місцевих виборів;
  • кількість виборців у межах районів, міст обласного, республіканського (в Автономній Республіці Крим) значення, районів у містах, Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а також у закордонному виборчому окрузі.

На державному порталі відкритих даних ЦВК оприлюднила всі дані з переліку, окрім результатів місцевих виборів. Інформація про останні не опублікована у зв’язку з відсутністю  розбудови ЄІАС “Вибори” на рівні територіальних виборчих комісій (понад 8 тисяч комісій). ОПОРА зауважує на необхідності розбудови  системи передачі даних або ж створення інших механізмів для отримання даних від ТВК. Це на часі, адже восени в Україні відбуватимуться чергові місцеві вибори. Їх результати необхідно оперативно передати та  опублікувати у форматі відкритих даних.

Що варто додати? Пропозиції ОПОРИ

У постанові Кабміну наведено далеко не всі дані, якими володіє ЦВК. Комісія розпоряджається значно більшою  кількістю інформації. Її оприлюднення сприятиме збільшенню прозорості роботи органів, відповідальних за адміністрування виборів, виявленню проблемних аспектів і механізмів їх вирішення, розширенню джерельної бази для аналітичної роботи та підвищенню суспільної довіри до виборчого процесу в цілому.

Громадянська мережа ОПОРА пропонує розширити постанову наступними наборами даних:

  1. Інформація про склад дільничних виборчих комісій (ДВК) на виборах Президента та Верховної Ради України

Робота членів ДВК чи не найбільше впливає на якість виборчого процесу. Адже в їх обов’язки входить процес організації голосування на виборчих дільницях та підрахунок голосів виборців. Часті заміни членів дільничних комісій та їх рівень підготовки прямо впливають на якість організації процесу голосування на виборчих дільницях. Згідно з постановами про використання окружними виборчими комісіями ЄІАС  “Вибори”,  комісії вносять до системи всю інформацію про створення ДВК, у тому числі відомості про заміни членів комісій, а також інформацію про розподіл керівних посад.

Публікація цих даних допоможе розв’язувати наступні питання:

  • Спостерігачі ОПОРИ часто фіксували проблему, коли громадяни не були проінформовані  щодо їх включення до складу ДВК. Трапляються також випадки, коли членами комісій обирають померлих людей. Це стається через те, що партії чи кандидати, з метою  подання максимальної кількості кандидатів у члени ДВК,  користуються незаконними базами даних громадян. А вже після жеребкування вони замінюють фіктивні кандидатури на реальні. На нашу думку, публікація таких даних дасть змогу детальніше дослідити цю проблему та виробити механізми запобігання.
  • Доволі часто в Україні використовують так звані “технічні” партії чи кандидатів задля того, щоб мати якомога більше представництво у виборчих комісіях. Публікація цього набору даних надасть можливість прослідкувати зв’язки та дізнатись,  хто з політичних сил використовує такі технології.
  • Завдяки відкриттю цих даних можна буде доволі оперативно досліджувати результати жеребкування та визначення керівних посад (рівномірність, географію тощо), а також аналізувати гендерний склад комісій.
  • Регулярна публікація списків членів дільничних комісій дозволить прослідкувати, як досвід членів ДВК впливає на якість організації процесу голосування.
  1. Дані про введення відомостей протоколів до ЄІАС “Вибори”

Під час виборів до Верховної Ради України та Президента України окружні виборчі комісії вносять до ЄІАС “Вибори” відомості всіх протоколів ДВК. Це здійснюється для логічної перевірки даних та передачі інформації до Центральної виборчої комісії. Кожне введення даних з протоколів зберігається у системі. Там відображаються і введення  даних помилкових протоколів, й інформація про уточнені протоколи. На думку ОПОРИ, публікація такого набору даних дозволить:

  • Проаналізувати  помилки, які допускають ДВК при заповненні протоколів. А це своєю чергою допоможе розробити ефективні рекомендації до навчальних матеріалів для членів комісії перед наступними виборами, а також проаналізувати рівень підготовки членів дільничних комісій.
  • Дослідити так звану проблему “протоколів майбутнього” або ж затягування підрахунку голосів виборців. Як відомо, члени ДВК отримують заробітну плату за кожний відпрацьований день. Й хоча строком закінчення роботи комісії є дата та час прийняття протоколу окружною виборчою комісією, ДВК доволі часто затягують підрахунок голосів або ж підписують протокол про підрахунок майбутнім числом, мотивуючи це бажанням отримати більшу оплату. Аналіз цих даних дозволить вивчити масовість цього явища.
  • Дослідити проблему переписування протоколів. Відповідно до вимог виборчого законодавства, у разі виявлення помилок, здійснених при заповненні протоколів, представники ДВК повинні повернутися до дільниці та скласти уточнений протокол. Проте члени дільничних комісій доволі часто порушують цю вимогу закону й фальшують протокол у приміщенні ОВК або ж поруч з ним. Така інформація містить часові штампи, тому можна з легкістю ідентифікувати порушників та повсюдність такого явища.
  1. Інформація про зареєстрованих офіційних спостерігачів

На останніх виборах Президента України дозвіл на проведення громадського спостереження отримали 183 громадські організації, які зареєстрували понад 80 тисяч спостерігачів.  ОПОРА детальніше досліджувала це питання і з’ясувала, що більшість із зареєстрованих громадських організацій мають прямий зв'язок із кандидатами та партіями, а це порушує стандарти громадського спостереження та руйнує довіру суспільства до незалежного спостереження за виборами. До того ж, громадські організації можуть бути використані задля так званого фейкового спостереження. На думку ОПОРИ, публікація цих даних підвищить прозорість виборчого процесу та допоможе краще дослідити питання фейкового спостереження.

  1. Інформація про кількість виборців у розрізі виборчих дільниць та виборчих адрес

Під час виборів у 2019 році до ОПОРИ надходила велика кількість звернень щодо “мертвих душ” у списках виборців. Повідомлення про мертві душі у реєстрі доволі часто поширювали ЗМІ. Під час останніх виборів деякі кандидати зауважували про неможливість перевірки реєстру виборців, а за підрахунками одного з кандидатів, для перевірки реєстру виборців йому необхідно 6000 років.  За нашою інформацією, в Україні ніколи не проводився повний аудит держреєстру. Усі ці факти знижують довіру громадян до реєстру виборців, а також усього виборчого процесу і результатів голосування. Публікація даних про кількість виборців у розрізі виборчих дільниць та виборчих адрес дозволить віднайти відхилення та аномалії у кількості зареєстрованих виборців, підвищить суспільну довіру до органів адміністрування виборів та збільшить прозорість виборчого процесу загалом.

Міні-фільм «Відкриті виборчі дані». Що потрібно, щоб більше довіряти результатам виборів