Станом на 2:00 27 жовтня у місті Волноваха Донецької області недалеко від місця знаходження ОВК №60 розпочалися бойові дії, через що члени окружної комісії тимчасово призупинили роботу. Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА в Донецькій області.

«Близько однієї години тому в місті почався артилерійський обстріл. Наразі недалеко від будівлі, в якій знаходиться окружна комісія, чутно потужні вибухи. Через це члени комісії прийняли рішення призупинити приймання та обробку виборчої документації від дільничних комісій. Членів ДВК повідомили про небезпеку. Разом з цим, члени ОВК не залишають приміщення комісії та готові поновити роботу після закінчення бойових дій», — говорить спостерігач ДОО КВУ та ОПОРИ в окрузі №60.

За словами спостерігача, військові, які забезпечують охорону комісії, повідомили, що бій йде за один квартал від місця знаходження ОВК №60.

 

Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
Прес-секретар громадського спостереження у Донецькій області
 
Про громадське спостереження за виборами
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
У Донецькій області громадське спостереження за парламентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітету виборців України».