На честь кандидата від Об’єднаної Опозиції «Батьківщину» Андрія Табалова у Свято-Володмирській церкві (УАПЦ) в Кіровограді був проведений молебень на добру справу: балотування у народні депутати по одномандатному мажоритарному округу № 99.

kirovograd_232

Вулиця Арсенія Тарковського, 73/5 – саме за цією адресою розташований православний храм – українська автокефальна православна церква Святого Володимира. 26 липня подвір’я храму було обладнане місцями для гостей та монітором, на якому гостям церемонії був представлений біографічний фільм про Андрія Табалова – успішного бізнесмена та молодого політика. Після чого отримав слово і сам кандидат у народні депутати 99-го округа – у промові політик мотивує рішення балотуватись патріотичними почуттями та озвучує свої наміри як кандидата.

Незважаючи на те, що взаємодія політики з релігією не може бути означена як протизаконна, такий акт є порушенням церковних принципів та декларацій. А отже, може розцінюватись, перш за все, як порушення принципу секулярності (незалежності політичних процесів від релігійних) та зловживання конфесійним ресурсом.

Надія Домаш
прес-секретар виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Патруль
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
099 44 13 777

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.