Громадянська мережа ОПОРА здійснила моніторинг найбільш проблемних питань у сфері забезпечення побутових споживачів якісними послугами газопостачання та розподілу природного газу та звернулася до Міністерства енергетики України та Національного Регулятора (НКРЕКП) з проханням долучити представників мережі до робочих груп з напрацювання рішень для їх врегулювання.

1. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових систем

Протягом останніх років через недосконалість законодавства щодо технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж мешканці багатоквартирних будинків, особливо ті, в яких створено ОСББ, страждали від свавілля представників газових служб. Останні, під приводом витоку газу, відключали будинок від послуги газопостачання, змушуючи голову правління ОСББ підписувати договір на технічне обслуговування мереж. Варто зазначити, що такі вимоги були не законні та викликали спротив у ОСББ у всіх регіонах країни. Часом споживачі у багатоквартирних будинках вдавалися до радикальних методів, перекриваючи дороги та виходячи на мітинги.

Закон про ринок природного газу визначає, що газорозподільна система - це технологічний комплекс, що складається з організаційно і технологічно пов’язаних між собою об’єктів, призначених для розподілу природного газу від газорозподільних станцій безпосередньо споживачам, а розподіл природного газу - господарська діяльність, що підлягає ліцензуванню і пов’язана з переміщенням природного газу газорозподільною системою з метою його фізичної доставки споживачам. Відповідно, оператори ГРМ - облгази - мали би обслуговувати газову трубу аж до конфорки споживача. Проте, у підзаконному акті - Кодексі газорозподільних мереж - існує поняття «межі балансової належності». І на практиці тільки до цієї межі і погоджується надавати свої послуги і відповідати за їх якість більшість операторів ГРМ.

Раніше внутрішньобудинкові газові мережі обслуговували облагази на підставі Положення про технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення, затвердженого наказом Державної акціонерної холдингової компанії «Укргаз» від 30 липня 1997 року № 35. Однак, наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 10 травня 2018 № 250 наказ №35 було визнано таким, що втратив чинність. З того часу, внутрішньобудинкові газові мережі, за окремими винятками, практично ніде не обслуговуються. Але обслуговування внутрішньобудинкових мереж - це, перш за все, питання безпеки споживачів. Немає заперечень, що платити за нього повинні споживачі-співвласники конкретного будинку, питання лише - кому, скільки і у який спосіб.

Здавалося б, вирішити проблему повинен був Закон України «Про житлово-комунальні послуги», стаття 14 якого пропонувала наступний механізм вирішення питання обслуговування внутрішньобудинкових газових систем:

  • Обов’язок з технічного обслуговування (ТО) внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках покладено на оператора газорозподільної системи (ГРС), але співвласники багатоквартирного будинку мають право визначити іншого суб’єкта.
  • Якщо ТО здійснює Оператор ГРС, то умови щодо ТО є частиною договору про розподіл природного газу.
  • Договір про розподіл природного газу укладається як індивідуальний - тобто, між виконавцем (оператором ГРС) і конкретним співвласником (а не ОСББ, управителем чи «уповноваженою особою»).

Види робіт, які входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках, визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в нафтогазовому комплексі, тобто Міністерством енергетики України. Однак відповідний наказ був затверджений лише 27 травня 2020 року за № 342.

Для роботи цієї моделі необхідно було, щоб:

  • НКРЕКП внесла до умов типового договору розподілу природного газу умови щодо ТО внутрішньобудинкових систем газопостачання в разі, якщо таке ТО здійснюється оператором ГРС.
  • НКРЕКП включила витрати на ТО внутрішньобудинкових систем газопостачання операторами ГРС до тарифу на розподіл природного газу (власне, мають бути два тарифи: для оператора, що не здійснює ТО та оператора, що здійснює ТО).

Тому на практиці склалася ситуація, характерна для багатьох законів - визначений законом механізм існує, але способу його реалізації немає. Фактично внутрішньобудинкові мережі, переважно, не обслуговує ніхто. Неодноразові звернення ОСББ, зокрема і публічні, щодо необхідності врегулювання питання здаля уникнення свавілля та шантажу від облгазів тривалий час не давали результатів.

30 квітня 2021 року Президент після п'ятимісячної паузи підписав прийнятий в грудні Верховною Радою законопроект № 2458, і з 1 травня 2021 року закон набрав чинності.

Закон України № 1060 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» змінює, зокрема, порядок здійснення технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових систем.

Зміни, внесені Законом №1060 передбачають, що ТО внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку має бути закріплено в окремому договорі, а не в договорі про розподіл.

Міненерго у 2-місячний строк з дня набрання чинності цим Законом повинно розробити та затвердити (1 липня 2021 року):

  • Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та види робіт, які є обов’язковими під час технічного обслуговування.

НКРЕКП у 2-місячний строк з дня набрання чинності Порядком технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та видів робіт, які є обов’язковими під час технічного обслуговування, розробити та затвердити (1 вересня 2021 року):

  • Типовий договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку;
  • методологію розрахунку граничних рівнів вартості виконання видів робіт та послуг, що входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку, які виконуються операторами газорозподільних систем;
  • граничні рівні вартості виконання видів робіт та послуг, що входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку.

Станом на 12 липня 2021 року проекти зазначених нормативно-правових актів ще не оприлюднені для громадського обговорення.

Варто зазначити, що до дня укладення договорів на ТО внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку в порядку, передбаченому цим Законом, ТО внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку здійснюється у порядку та на умовах, що діяли на день набрання чинності цим Законом. Тобто, обслуговувати внутрішньобудинкові газові мережі повинен оператор ГРМ, якщо співвласники не визначили іншого суб’єкта господарювання для цих цілей та не уклали з ним відповідного договору.

Не зважаючи на це, облгази масово відключають багатоквартирні будинки і продовжують наполягати на підписанні актів розмежування. Зокрема, з травня місяця такі випадки зафіксовані у Луцьку, Рівному, Бердянську, Козятині, Кривому Розі. В містах, де ОСББ чинять спротив та мають злагоджену позицію,  оператори ГРМ відступають.

2. Встановлення квартирних приладів обліку природного газу

Станом на 01.01.2021 загальний відсоток комерційного обліку природного газу, що використовується населенням, усього по Україні складає 92 %. Загалом, обліком менше 80 % забезпечено споживачів у Донецькій області, а також у м. Київ та м. Харків. Найбільш проблемною категорією споживачів є ті, які проживають у багатоквартирних будинках і використовують природний газ лише для приготування їжі.

Відповідно до ч. 2 ст. 17 Закону України «Про житлово-комунальні-послуги», комерційний облік комунальних послуг з постачання та розподілу природного газу у багатоквартирному будинку здійснюється встановленими в житлових і нежитлових приміщеннях споживачів вузлами обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання відповідної комунальної послуги в квартирах (приміщеннях) багатоквартирного будинку. Відповідно до ч. 2 ст. 2 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», з метою забезпечення комерційного обліку природного газу для населення суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, оснащують споживачів природного газу - фізичних осіб (населення) індивідуальними лічильниками газу.

На жаль, незважаючи на незаконність таких дій, на сьогодні, у будинках, які оснащені загальнобудинковими лічильниками, облгази здійснюють нарахування фізичним особам за показаннями загальнобудинкового лічильника, які є значно вищими, ніж у випадку розрахунку за індивідуальними лічильниками.

Законом передбачено кілька варіантів оплати робіт зі встановлення індивідуальних лічильників газу:

  • за рахунок облгазів;
  • за рахунок бюджетних коштів (крім місцевих);
  • за власний рахунок споживача;
  • за рахунок інших не заборонених джерел.

Облгази за рахунок власних коштів зобов’язані забезпечити встановлення індивідуальних лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується:

  • комплексно, у тому числі для опалення - до 1 січня 2012 року;
  • для підігріву води та приготування їжі - до 1 січня 2016 року;
  • тільки для приготування їжі - до 1 січня 2023 року.

Варто зазначити, що наявних у тарифах операторів ГРМ коштів на встановлення лічильників до 1 січня 2023 року недостатньо, тому без додаткових механізмів ця дата знову буде перенесела. Окремої державної програми  для фінансування таких заходів немає. Не бажаючи чекаючи кілька років і переплачувати за спожите, споживач може встановити лічильник за власний рахунок. У березні 2021 року до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» внесено зміни, якими передбачено, що Кабінет Міністрів України протягом 3 місяців з дня набрання чинності закону повинен розробити і затвердити порядок компенсації понесених витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу за власні кошти, у розмірі середньозваженої вартості такого встановлення лічильників суб’єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території. Закон набрав чинності 28 березня 2021 року, отже 28 червня такий порядок повинен бути затвердженим.

У зв'язку з чим Громадянська мережа ОПОРА звернулася до головного розробника цього порядку – Міністерства енергетики України, а також до Кабінету Міністрів України щодо стану виконання Закону в частині розробки та затвердження порядку. Однак, Кабінет Міністрів перенаправив наше звернення до Міненерго та НКРЕКП. У результаті  повторного запиту від ОПОРИ (на перший не було надано відповіді по суті), від Міністерства енергетики надійшла відповідь, що наразі проект акта розробляється та знаходиться на погодженні в структурних підрозділах міністерства.

Варто зазначити, що у 2018 році Міністерство енергетики і вугільної промисловості України розробило аналогічний документ та погодило з НКРЕКП проект постанови Уряду «Про затвердження Порядку та розмірів компенсації витрат на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку газу для споживачів природного газу фізичних осіб (населення)».

3. Газопостачання багатоквартирних будинків, які обладнані газовою автономною системою теплопостачання

З 20 травня 2021 року ОСББ, будинки яких обладнані газовою автономною системою теплопостачання (народна назва – «дахові котельні»), стали повноцінними учасниками ринку природного газу. Варто зазначити, що ОСББ - це юридична особа, яка має неприбутковий статус та не використовує газ у комерційних цілях, лише для опалення та гарячої води для співвласників у будинку. ОСББ це ті ж самі побутові споживачі - населення. Однак, в результаті того, що підзаконні нормативно-правові акти у газовій сфері визначають лише дві категорії споживачів - побутові (фізичні особи) та непобутові (юридичні особи), постачальники запропонували ОСББ умови договорів, як для бізнесу. Як наслідок, співвласники, побутові споживачі, що проживають в будинках з ОСББ, які мають газові котельні, опинилося заручником ситуації і станом на сьогодні повинні сплачувати за газ на рівні юридичних осіб, ціна для яких значно вища ніж для побутових споживачів в будинках без ОСББ, а також виконувати інші вимоги, які не притаманні населенню як споживачу природного газу. Зокрема, це вимога подобового коригування, відхилення від лімітів не менше 3%, нарахування штрафних санкцій за недотримання використання замовлених обсягів газ, сплата авансових платежів за газ.

Для порівняння наведемо переваги та недоліки в таблиці.

 

Будинок з газовою котельнею

Квартира з автономним опаленням 

Ціна на газ

Ціна на газ формується на ринкових умовах як для юридичної особи

Ціна на газ формується на ринкових засадах як для фізичної особи

Температурне регулювання теплоносія у різні пори року

Відсутність можливості регулювати подачу теплоносія в неопалювальний період 

Можливість регулювати подачу теплоносія протягом року

Обсяги споживання газу

Встановлення лімітів обсягів споживання газу та подобового балансування. У разі перевищення лімітів встановлюються штрафні санкції

Відсутність лімітів на споживання газу

Договірні відносини

Договір для закупівлі газу на рівні промислових підприємств

Індивідуальний договір для населення

У зв'язку з такою напруженою ситуацією, Громадянська мережа ОПОРА ініціювала онлайн дискусію з постачальниками газу та представниками ОСББ задля початку діалогу та вироблення позиції щодо вирішення питання формування цінових пропозицій на природний газ для ОСББ.

Під час зустрічі, яка відбулась 6 червня 2021 року, представники ОСББ висвітлили проблему для ОСББ з газовими котельнями та запропонували ідеальний шлях вирішення проблеми - у законодавстві визначити термін «побутовий споживач» таким чином: «побутовий споживач – фізична особа, яка придбаває природний газ з метою використання для власних побутових потреб, у тому числі для приготування їжі, підігріву води та опалення своїх жилих приміщень, що не включає професійну та комерційну діяльність, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, управитель багатоквартирного будинку, інша уповноважена співвласниками багатоквартирного будинку на придбання природного газу особа, яка придбаває природний газ з метою підігріву води та опалення багатоквартирного будинку, що не включає професійну та комерційну діяльність».

Зокрема, Влада Русина, голова правління ОСББ «Деміївська слобода», зазначила про необхідність для ОСББ з газовими котельнями до кінця червня обрати постачальника та укласти з ним договір на постачання природного газу, і ОСББ готові запропонувати протокол розбіжностей до пропонованих договорів. Натомість, Максим Білявський, представник Нафтогазу підтвердив розуміння проблем ОСББ, але наголосив про дії газопостачальної компанії рамках законодавства. Зокрема, він зазначив, що станом на 8 червня 2021 року 92 ОСББ, звернулись до Нафтогаз-трейдінг (55 вже зареєстровані у реєстрах) для підписання договору. Однією з проблем є щоденна передача добових обсягів газу, але з  2019 року така система працює в режимі добового балансування, тому зараз цю проблему не можна вирішити, адже коригування договору неможливе покищо.

Під час зустрічі були представники інших постачальників, зокрема Володимир Шведкий – керівник ТОВ «Енерджі Трейд Груп» наголосив, що ОСББ - важливий сегмент на ринку споживання газу, який є одним із відповідальних клієнтів. Але зазначив,  що небаланси - це відповідальність ОСББ. Ціна на газ сьогодні - ринкова, спеціальної, як у Нафтогазу, немає. Для коригування норм споживання можна використовувати електронний кабінет та мобільний додаток.

Ще один представник газопостачальної компанії Мегават Константин Башкаленко зазначив про необхідність балансування. За його словами, у короткостроковій перспективі для ОСББ ближче до опалювального сезону буде запропоновано середню ринкову ціну.

За результатами зустрічі прийнято рішення:

  • ОСББ готують свої пропозиції щодо необхідності внесення змін до законодавства для врегулювання питання ціни на газ для будинків з газовими котельнями на рівні ціни для населення;
  • підготувати протокол розбіжностей до діючого договору на постачання газу для ОСББ з газовими котельнями, зокрема усунути питання щодо штрафних санкцій, лімітів.

Станом на 5 липня 2021 року ОСББ підготували і надіслали пропозиції до протоколу розбіжностей до договору про постачання природного газу.

Ми продовжуємо моніторити та аналізувати проблемні питання щодо постачання та розподілу газу.