Україна доволі активно використовує сучасні технології. З початком повномасштабного  вторгнення рф волонтери розробили зручні та важливі інструменти, які справді рятують життя, наприклад, застосунок "Повітряна тривога". Одночасно дуже популярними стали різні способи повідомляти українських військових про пересування ворога, розміщення ворожої важливої техніки, ПВО або артилерійських установок. Навіть державні структури закликали українців допомагати обороні.

Разом з тим, у додатку до Женевської конвенції 1977 року йдеться про те, що цивільних не можна атакувати, але й цивільні тоді не повинні себе поводити як комбатанти (у міжнародному праві так називають осіб, які входять до складу збройних сил воюючої країни і беруть участь безпосередньо у воєнних діях).

Яку небезпеку для тих, хто повідомляв і повідомляє у мобільних застосунках інформацію про ворога, тягне за собою використання таких сервісів? Як розрізняти цивільних осіб і тих, хто воює? Як подбати про свою безпеку та не викликати підозру у ворога? Про це розкажуть представники ОПОРИ Юрій Лісовський та Павло Романюк в ефірі щотижневого онлайн-обговорення ОПОРА LIVE в середу, 6 липня, о 18:00.

Виходимо в ефір на YouTube-каналі Говорить ОПОРА та нашій Facebook-сторінці.