На ДВК у селі Благодатне Іванівської ОТГ Херсонщини секретарю комісії стало погано, для неї викликали швидку. Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА. 

На ДВК №650316 у селі Благодатне Іванівського району Іванівської ОТГ секретарю комісії Віті Тарасовій (від районної комісії) стало погано, для неї викликали швидку. Були сумніви, що вона зможе виконувати свої обов`язки надалі, тому за 15 хвилин до закриття дільниці голова комісії оголосив, що виносить на голосування питання про обрання секретарем засідання члена комісії Наталю Ковбу (від кандидата в депутати Петрової Л. В.). Члени ДВК проголосували за заміну, не зупиняючи процесу голосування.

Як зазначила радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, комісія не може здійснювати заміну секретаря, лише обрати секретаря засідання. Крім того, проведення голосування і засідання є різними формами роботи виборчої комісії, під час голосування прийняття рішень членами комісій не допускається. Тому комісія у разі виникнення ситуації, коли секретар комісії не може виконувати свої повноваження, повинна була на початку підсумкового засідання о 20:00 вибрати секретаря засідання, який би вів протокол підрахунку голосів у той час як заступник голови комісії вів би протокол вечірнього засідання комісії.

Станом на 20:00 дільниця так і не закрилась і не розпочала засідання. У приміщенні також перебував лікар. А вже о 20:30 секретар Віта Тарасова повернулась до своїх обов`язків.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.