До приміщення виборчої дільниці №630451 (с. Велика Рогозянка Золочівського району) спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували підвезення виборців двома автомобілями.

Перше авто знаходиться у розпорядженні дільничної виборчої комісії: територіальна виборча комісія виділила кошти для організації голосування за місцем перебування та для транспортування виборчої документації.

За словами водія другого авто, ця машина належить ПрАТ “Агрофірма ім. Григорія Сковороди”. При цьому згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб серед засновників Агрофірми є особи з такими ж прізвищами, як кандидати, що балотуються у депутати до Золочівської об’єднаної територіальної громади. Зокрема:

  • кандидат у депутати по виборчому окрузі №15 - Голубничий Володимир Іванович (“Блок Петра Порошенка “Солідарність”) та один із засновників  ПрАТ “Агрофірма ім. Григорія Сковороди” - Голубничий Микола Петрович;
  • кандидат у депутати по виборчому окрузі №4 - Лавріненко Юрій Миколайович (ВО “Батьківщина”), кандидатка у депутати по виборчому окрузі №34 - Лавріненко Наталія Петрівна (“Блок Петра Порошенка “Солідарність”) та один із засновників  ПрАТ “Агрофірма ім. Григорія Сковороди” - Лавріненко Іван Васильович.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі “ОПОРА”, всі дії по організації та проведенню виборів можуть фінансуватися або з коштів бюджету, або за рахунок кошів виборчого фонду. Тільки визначені законом способи фінансування можуть гарантувати дотримання принципу рівності кандидатів. При наявності фактів підвезення виборців правоохоронні органи повинні перевірити, за які кошти здійснювалося таке підвезення, чи підвозилися лише прихильники окремих кандидатів, чи всі виборці.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]
 
(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.