З 15 по 19 червня вже втретє у Вінниці пройде Європейський тиждень сталої енергетики, що об’єднає різноманітні виставки, конференції, майстер-класи для дітей, велопробіги, екскурсії на підприємства комунальної сфери, квести та семінари. Організатори цього масштабного дійства мають на меті привернути увагу вінничан до проблем енергозбереження та популяризувати енергоефективні заходи.

Активну участь у проведенні тижня сталої енергетики у Вінниці візьме Громадянська мережа ОПОРА.

В «Екомістечку», що буде влаштоване на Європейській площі, з 10:00 до 16:00 проходитиме чимало цікавих заходів для дітей – ігрових програм, майстер-класів, різноманітних квестів. Одним з найцікавіших майстер-класів для діток обіцяє стати навчальна програма від Громадянської мережі ОПОРА: їм покажуть, як робити «трав’яничку» – екологічну іграшку, яку варто поливати водою, ніби вазон, – і з неї ростиме справжня трава. Малюки, доглядаючи за такою «трав’яничкою», привчатимуться бережливому ставленню до природи.

Цікаві заходи для діток пройдуть не лише в «Екомістечку», а й у дитячих садочках Вінниці. Представник ОПОРИ Дмитро Кузнєцов у 3-х дитсадках розповідатиме маленьким вінничанам про потребу економити воду та електроенергію, а також покаже казку-діафільм на цю тему.

ОПОРА підготувала принагідні заходи і для дорослих мешканців Вінниці. Вони пройдуть у ресурсному центрі ОСББ, що знаходиться за адресою вул. Першотравнева, 78. Тут координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко проведе 2 семінари: 17 червня о 18:00 на тему «Сучасне законодавство в галузі створення та розвитку ОСББ» та 18 червня о 18:00 – «Залучення фінансових ресурсів для реалізації енергоефективних заходів».

З програмою Європейського тижня сталої енергетики можна познайомитися тут.