11 червня у Вищому професійно-комерційному училищі № 15 м. Херсон активісти Громадянської мережі ОПОРА провели тренінг на тему енергозбереження та економії ресурсів як у побуті, так і в професійній сфері. Зустріч зібрала близько 20 майбутніх технологів, їх майстрів та педколектив училища.

Провела тренінг для студенів місцевий координатор Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник. В ході докладної презентації переваг ресурсоощадного способу життя доповідачка акцентувала на тому, що для майбутніх кухарів важливо берегти воду, електроенергію та газ не лише у побуті, але і на роботі, адже неощадливе їх використання може стати неприємним сюрпризом для власників закладів харчування, де вони працюватимуть.

«У майбутньому ви практично щодня матимете справу з енергоємним обладнанням, використовуватимете для приготування їжі значно більше ресурсів, аніж пересічна людина в домашньому господарстві. Саме тому для працівників вашої сфери дуже важливо сформувати уже під час навчання внутрішню культуру економного споживання», – наголосила Аелітта Олійник.

Окрім того, експерт ОПОРИ звернула увагу студентів на необхідність правильного сортування сміття. «Особливу увагу зверніть на пластик. По можливості взагалі намагайтеся не використовувати пластикові пакети – тканинні еко-торби вам їх прекрасно замінять. Те, як ви поводитеся зі сміттям, свідчить про вашу культуру як особистості», – висловила переконання Аелітта Олійник.

11-06-15-05

На завершення тренінгу представниця ОПОРИ роздала всім присутнім корисні інформаційні буклети та плакати від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які містять поради щодо економії ресурсів у побуті.

Детальніша інформація:
Аелітта Олійник
Місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
тел.: +38 050 931 42 22