Спеціально для ІАП "ЖИТЛО" підготувала регіональний прес-секретар житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Олеся Дзьоба

Більшість киян проживає в багатоповерхівках, однак не всі піклуються про багатоквартирні будинки так само, як про свої власні помешкання. Містяни звикли перекладати відповідальність за стан їхнього житла на комунальні служби. Проте Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» сприятиме зміні ставлення громадян до власних житлових будівель. Він зобов’язує мешканців багатоповерхівок до 1 липня 2016 року створити ОСББ або здійснювати управління будинком спільно (зборами співвласників), а частину функцій передати управителю, самостійно обраному та найнятому на договірних засадах.

Чимало людей вважає, що об’єднавшись в ОСББ, навряд чи вдасться своїми силами вирішити всі проблеми господарювання спільною власністю. Неправдивість цієї думки підтверджує столичне ОСББ «ТЕМП-13». Дев’ятиповерховий будинок № 16, що на вулиці Голосіївська, був побудований ще 1979 року та з 1997 перебуває у статусі об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, яким керує Євгенія Білогородська. Жителі успішно покращили рівень проживання та скористались Державною програмою з енергоефективності, у рамках якої передбачається відшкодування частини суми кредиту, залученого для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів.

14 04 16 001

– Пані Євгеніє, коли розпочалась ваша робота на посаді голови ОСББ?

– Взагалі жителі нашого будинку і не знали, що у нас ОСББ. Це ми з’ясували лише після того, як у 2007 році я стала головою управління та отримала статут. Там містився протокол загальних зборів з рішенням про переоформлення нас з ЖБК, хоч я і не пам’ятаю офіційної частини.

– Нам відомо, що ви скористалися державною програмою з відшкодування тіла кредиту. Звідки ви дізнались про таку можливість?

– Я відвідувала різноманітні семінари, конференції з енергоефективності, де почула, зокрема, і про державну програму енергозбереження для ОСББ, ЖБК та фізичних осіб. Поступово у нас викристалізувалась думка, в якому напрямку варто рухатись далі та які додаткові кошти можна залучити. Тому було прийняте рішення про співпрацю з Держенергоефективності. Відомо, що відшкодовується 40 % від суми кредиту, але якщо у багатоквартирних будинках зареєстровані особи, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, відшкодування частини суми кредиту здійснюється за спеціальною формулою. Нам після перерахунку повернули 43 %.

– Яким чином вам вдалось переконати жителів у тому, що програма ефективна?

– Мені не довелося їх переконувати. У нас попередньо проводилась просвітня робота, і всі мешканці були заохочені та зацікавлені. На загальні збори я запросила представника банку, регіонального консультанта та підрядників, яких обрала. Заслухавши пропозиції, мешканці прийняли одностайне рішення долучитися до програми Держенергоефективності.

– Який банк ви обрали та як співпрацювали?

– Ми обирали між Ощадбанком та Укргазбанком, але все ж таки вирішили звернутись до Укргазбанку. Я задоволена їхньою роботою, хоч нам і довелось пройти через прискіпливий аудит. Працівники банку перевірили всі наші надходження та видатки, проте я сумніваюсь, що якби на нашому рахунку не було певної суми, нам дозволили б взяти позику. Відшкодування по тілу кредиту ми отримали наступного ж робочого дня та згодом погасили заборгованість.

– Яке енергоефективне обладнання та матеріали ви придбали?

– Найперше, що ми планували зробити, ­– замінити старі вікна на нові з енергозберігаючим склом, у тому числі вікна та балконні двері для місць загального користування. Наразі роботи зі встановлення повністю завершені, лишились лише відкоси. Також користуємось енергоефективними лампочками.

– Наскільки результативні впроваджені заходи?

– Абсолютно усі роботи сто відсотків ефективні. У нашому будинку віднині комфортніше перебувати, мешканці навіть кажуть, що на сходових клітках тепліше, ніж у власних квартирах. Якщо раніше ми сплачували за 2400 кВт/год, то тепер у щомісячних платіжках маємо 1500 кВт/год. Зважаючи на постійне зростання цін на електроенергію, жителі не відчувають збільшення вартості послуг, адже ми зуміли скоротити споживання електрики майже втричі.

– Чим ви пишаєтесь найбільше?

– Я пишаюсь мешканцями нашого будинку. Вперше на збори прийшли майже всі, за один вечір нам вдалось зібрати 75 % підписів, щоб ухвалити рішення щодо Укргазбанку. Зазвичай дуже важко організувати громадян, але нам це вдалось. Також пишаюсь підрядником, який за помірну ціну виконав дуже якісну роботу.

– Які ваші плани щодо подальшого розвитку?

– У нас грандіозні плани! Насамперед – встановлення регулятора температури опалення. Особливо актуально це зараз – у період зростання вартості гігакалорій. Ще б хотілося утеплити стіни будинку, адже побудований він із матеріалів, які пропускають холод.

– Що ви порадите головам ОСББ, які мають труднощі з організацією роботи? Як переконати мешканців, що Державна програма з енергоефективності не містить «підводних каменів»?

– Найважливіше – періодично проводити просвітницьку роботу серед населення, доносити до людей суспільно значиму інформацію, пояснювати, що модернізація помешкання – життєво необхідна. На власному досвіді можу сказати, що переконати жителів в ефективності утеплення даху важко. Більшість думає, що виконані роботи нададуть переваги лише жителям восьмого та дев’ятого поверхів, а ситуація на першому та другому залишиться незмінною. Насправді ж підвищення температури відбудеться у всьому будинку. Люди довіряють лише офіційним паперам та реальним фактам, тому їм варто показувати суми, які вони можуть заощадити.

Потрібно не боятися співпрацювати з Держенергоефективності. Це не міська програма, а державна, і кошти Євросоюзу. Я маю телефони майже всіх відділів та можу будь-коли зателефонувати для отримання консультації.