Шановний Вікторе Федоровичу!

Ми мешканці житлового масиву "Теремки-1" у місті Києві, звертаємося до Вас з вимогою захистити наше конституційне право на житло.

Ось уже другий рік ми потерпаємо від нестерпних умов проживання, які нам створили будівельники лінії та станції метро "Теремки". Ось уже другий рік ми терпимо гуркіт вантажних автомобілів, що проїздять під нашими вікнами вдень і вночі, пил, яким дихають наші діти, і бруд, в якому ми ходимо по коліно. На всі наші скарги нас закликають "потерпіти ще трохи".

Ми, можливо, ще здатні потерпіти, але не впевнені, чи витримають наші будинки.

На початку будівництва нас запевняли, що воно не несе жодної загрози будинкам, де ми мешкаємо, хоч і ведеться на відстані подекуди в менш ніж 50 метрів від них.

Однак починаючи з зими 2012/2013 років наші будинки регулярно затоплюються. За повідомленою нам інформацією, під час будівництва метро було пошкоджено каналізаційний колектор, а також дренажну систему, яка відводила грунтові води з прилеглої до наших будинків території. В результаті, наші підвали ось уже кілька місяців регулярно заливаються фекальними водами, а також водою після кожного дощу (адже їй просто більше нема куди подітися!). До цього додаються періодичні пориви на мережах "Київенерго" і "Київводоканалу", в результаті яких наші підвали також опиняються у воді. У підвалах плодяться комарі і множиться пліснява, житло на нижніх поверхах сиріє, в будинках періодично стоїть нестерпний сморід.

Постійне відкачування води з підвалів виявляється марною працею – адже за якийсь час вона знову ллється в підвал в усі шпарини.

Ми вважаємо, що існує реальна загроза підмивання фундаментів наших будинків, їх просідання та як наслідок – руйнування самих будинків. Ми вже боїмося за своє житло, майно, здоров'я і саме життя!

Оскільки наші звернення до місцевої влади не дали результату, просимо Вас, Вікторе Федоровичу, особисто втрутитися в ситуацію, та зобов'язати Київську міську державну адміністрацію, Державну службу з надзвичайних ситуацій та інші відповідальні органи державної влади негайно відновити належну роботу всіх інженерних систем (каналізації, дренажу) нашого мікрорайону та жорстко контролювати хід будівництва метро для недопущення повторного виведення з ладу цих систем.