29 березня 2013 року у Луцьку відбулась практична прес-конференція, на якій йшлось про успішні практики вирішення складних ситуацій у стосунках ОСББ та обслуговуючих організацій. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА.

На заході ОСББ міста Луцьк ділились успіхами у площині стосунків із монополістами на ринку обслуговування багатоповерхівок. Із районних центрів (Ковеля, Нововолинська, Рожищ, Ківерець та Володимира-Волинського) переймати досвід приїхали представники ОСББ та ЖКГ. Говорили про вдале вирішення проблеми ліфтів, яка вже не один рік не давала спокою ОСББ, піднімалось питання газопостачання, комунікацій, розмежування мереж і відповідальностей, тощо.

Завдяки добре налагодженій та скоординованій роботі у Луцьку ОСББ вдіється відстоювати свої інтереси у стосунках із організаціями-надавачами послуг, однак в районних центрах ситуація складніша. Як стверджують голови районних ОСББ, на місцях діалог між об’єднаннями та обслуговуючими організаціями-монополістами знаходиться тільки на стадії започаткування, тому надзвичайно важливо знайти правильний підхід до розв’язання проблемних ситуацій, що виникають між цими двома сторонами.

Як показує практика, механізми вирішення неоднозначних ситуацій із монополістами, що були вироблені та використані у Луцьку, виправдали себе й приносять хороші результати, тож представники ОСББ районних центрів, які відвідали захід, разом окреслили перспективи їх адаптації і впровадження на районному рівні.

Детальніше:
Тетяна Бойко, координатор
житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
(063) 617 97 60