Зміни – це те, що дозволяє встояти під час війни. Міністерство освіти і науки ще минулого року вирішило реформувати державний Національний авіаційний університет, який здебільшого до того був відомий скандалами з керівництвом і спробами забудувати житлом територію кампусу. В листопаді минулого року в університет прийшла команда, відповідальна за впровадження інновацій, а вже у квітні МОН призначив нову ректорку.

Гостею цього випуску «Сили вибору» стала Ксенія Семенова, виконуюча обов’язки ректора Національного авіаційного університету. Вона як колишня випускниця НАУ намагається реформувати заклад і зробити його конкурентоспроможним в Україні та за кордоном. Ксенія також співзасновниця благодійного фонду «Солом’янські котики» і є чинною депутаткою Київської міської ради.

Ольга Айвазовська поговорила з Ксенією Семеновою про те, як освітнє середовище сприйняло її призначення в.о. ректора, про пошук університетами фінансування на тлі можливого скорочення з боку міжнародних партнерів та боротьбу за студентів не лише з українськими, але й закордонними вишами. Також подискутували з Ксенією як депутаткою Київської міської ради про ефективність місцевої влади і готовність міста до можливої повторної спроби росіян захопити столицю.

«Сила вибору» – проєкт Громадянської мережі ОПОРА, який має на меті акцентувати важливість відповідального та усвідомленого вибору для сталого розвитку України та українського суспільства.