В Конотопі активіст Спартак Сергієнко написав «Незаконно!» на білборді депутатки міської ради та потенційної кандидатки на участь у місцевих виборах 2020, помічниці народного депутата Ігоря Молотка та зняв про це відео.

На білборді з зображенням Тетяни Сизон («Рідне місто») та написом: «З любов’ю до Рідного міста» активіст написав червоною фарбою: «Незаконно!». Відео 4 вересня виклав на Youtube каналі «Інша Думка»:

«Закон один для усіх! Я так розумію, що для депутата Конотопської міськради Тетяни Сизон та для народного депутата України Ігоря Молотка - закон не закон!?», - йдеться в описі відео на Youtube каналі «Інша Думка» щодо встановлених у місті білбордів.

В свою чергу, Тетяна Сизон повідомила в коментарі спостерігачу ОПОРИ щодо інциденту: «Я не писала заяву до поліції та не буду звертатись до поліції».

Тетяна Сизон виконувала повноваження секретаря Конотопської міської ради з 28 серпня 2018 року, після того, як  депутати проголосували за виголошення недовіри міському голові Артему Семеніхіну, до 30 червня 2020 року,

Зі слів активіста Спартака Сергієнко у відео, ці білборди встановлені незаконно. ОПОРА надіслала інформаційний запит до Конотопської міської ради щодо законності встановлення цього білборду.

«Білборди та сітілайти із політичною рекламою були пошкоджені у виборчий період щодо зареєстрованих партій, кандидатів на посаду міського голови чи депутата ради, правоохоронці могли б кваліфікувати дії невідомих за статтею 157 Кримінального Кодексу, яка передбачає відповідальність за перешкоджання здійсненню виборчого права, у тому числі поєднане із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна. Висування та реєстрація кандидатів починається з 15 до 24 вересня. Наразі такі дії можна попередньо кваліфікувати як дрібне хуліганство за статтею 173 Кодексу про адміністративні правопорушення України, або хуліганство за статтею 296 Кримінального кодексу України», - розповіла координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Сумській області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.