Окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №197 продовжує приймати протоколи про підрахунок голосів та іншу виборчу документацію від дільничних виборчих комісії.

Комісія працює доволі повільно, але спокійно, без скандалів. Засідання безперервне. Лише близько 09:00 була технічна перерва, яка тривала 15 хвилин. Біля входу до ОВК і в коридорі приміщення, де працює комісія, зібралися черги ДВК, які чекають прийому документів.

Для прийняття рішень кворум здебільшого є, у межах 10-13 голосів «за». Комісія працює без перерв. Була лише одна технічна перерва на 15 хвилин вранці, о 9:10.

Половина ДВК вже пройшла перевірку в окружній комісії. ОВК прийняла протоколи про підрахунок голосів та іншу виборчу документацію від 72 дільничних комісій.

Наразі протокол із позначкою «Уточнений» складають 3 дільничні комісії: ВД №71072 (с. Первомайське), ВД №710736 (с. Яснозір’я, комісія, яка працювала у школі) та ВД №711038 (м. Черкаси, школа №7).

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, дільничні комісії, які надсилали на уточнення, досить швидко повертаються з уточненим протоколом. Так з 9:00 до 14:25 вже привезли уточнений протокол ВД № 710204 (с. Коробівка), ВД №710228 (с. Шабельники).

Інформація про кількість комісій, які відправлені на перерахунок, не змінилася. Як і станом на 9:00 окружна виборча комісія на перерахунок відправила дві дільниці - №710265 та №710199.

Нагадаємо, що відповідно до частини 7 статті 94 Закону України «Про вибори народних депутатів України», протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі почергово, в порядку відкриття пакетів із відповідними протоколами, розглядаються окружною виборчою комісією після оголошення відомостей, зазначених у відповідному протоколі. У разі виявлення в протоколі ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу або одномандатному окрузі виправлень, помилок, неточностей, які можливо усунути без повторного підрахунку голосів, ОВК своїм рішенням може зобов’язати ДВК внести зміни до встановлених результатів голосування виборців на виборчій дільниці шляхом складання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу або одномандатному окрузі з поміткою «Уточнений», про що зазначається у протоколі засідання ОВК. Згідно з частиною 12 статті 94 Закону України «Про вибори народних депутатів України» протоколи про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та одномандатному окрузі, запечатані пакети з іншими виборчими документами ДВК до проведення відповідного повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці ОВК зберігаються у приміщенні, де відбувається засідання ОВК.