Четвертий представник фракції «Блок Юлії Тимошенко»-«Батьківщина», згідно із квотою, очолив окружну комісію ОВО № 193  з центром у Кам’янці-Подільському. Відповідно до змін у складі виборчої комісії, головою тепер колишній начальник відділу освіти Володимир Тюрін

Усі заміни проведені за поданням представників партійної фракції. Першого голову Павла Білоуса змінено після оскарження його бездіяльності членами самої комісії. Надія Мазурик, що змінила його, пропрацювала майже місяць і поступилася місцем несподівано для самої себе. Її наступниця Ольга Ліпман за два дні встигла лише познайомитися з членами комісії, й сама стала усунутою.

- Тільки вона почала входити у курс справ, як ми отримали спецзв’язком два посвідчення: нового голови Володимира Тюріна і нового члена комісії – Валерія Андруховича, - розповіла секретар комісії Оксана Тарнавська (Всеукраїнське політичне об’єднання «Єдина Родина») – І ні вони ще не брали участі в роботі комісії, і не з’явилися на засідання ті, кого вони замінили. Тим часом про можливу свою заміну повідомила заступник голови комісії (Людмила Казімірова від партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!» - ОПОРА).

Як довго затримається на посту новий голова комісії – на разі не відомо. Місцевий лідер опозиції, голова міської організації ВО «Батьківщина» Сергій Акимович пояснює, що за такого складу ОВК не може нормально працювати. Представниками об’єднаної опозиції здійснено подання до адміністративного суду про фальсифікації в окружній виборчій комісії. «Суд не знайшов підстав для задоволення позовів, - сказала Оксана Тарнавська. – Отже, немає підстав для визнання нашої комісії нелегітимною. Ми працюємо, працюють дільничні комісії, дотримуємося календарного плану заходів, обладнуються приміщення дільничних комісій. Нам важко закинути бездіяльність».

До речі, вчора ЦВК таки розглядав питання про припинення повноважень комісії у теперішньому складі. За словами члена Центрвиборчкому Ігоря Жиденка, куратора Хмельницької області, ОВК № 193 сформувала ряд дільничних комісій з порушенням порядку жеребкування. Внаслідок того до складу комісій не увійшли представники від парламентських фракцій НУНС, БЮТ, КПУ й Народної партії, а також кандидатури, подані партією «Союз». Вінницький апеляційний адмінсуд постановив відмінити протиправні рішення комісії. Перевагою в один голос члени ЦВК вирішили зберегти окружну виборчу комісію в діючому складі.