08 червня 2012 р. в м. Первомайськ (Луганська область) міліція намагалась затримати відомого на Луганщині підприємця, можливого кандидата в депутати Верховної Ради України Сергія Шахова під час його спілкування з виборцями м. Первомайськ.

Сергій Шахов прийняв участь у зборах мешканців одного з будинків м. Первомайськ, під час якої мешканці просили допомогти вирішити проблеми їхнього будинку. Із командою Сергія Шахова зустрілися близько 15 мешканців. Під час заходу не було жодних прапорів, офіційних виступів і відповідно жодного повідомлення про захід в міську раду ніхто не робив, оскільки такі збори мешканці будинку проводять регулярно і жодних претензій від правоохоронних органів до їх проведення ніколи не було. Проте, під час заходу працівники правоохоронних органів заявили Сергію Шахову, що він проводить несанкціонований мітинг в м. Первомайськ і запропонували йому поїхати до відділку міліції для пояснення всіх обставин.

Після втручання адвоката Сергія Шахова правоохоронні органі так і не затримали підприємця, однак зустріч з виборцями фактично так і не була завершена.

Нагадаємо, Сергій Шахов офіційно заявив про намір балотуватися до Верховної Ради України по одному з округів Луганщини та різко критикує Партію регіонів і керівництво Луганської області під час своєї політичної активності. У той же час Стаханівська міська організація Партії регіонів ініціює референдум про відставку міського голови Стаханова Юрія Борисова, який є членом команди Сергія Шахова. Та офіційно підтримує його наміри балотуватися до Верховної Ради України.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотерміновго спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти