ЦВК замінила голову окружної виборчої комісії Андрія Ткаченка у 95 виборчому окрузі.

Як зазначено у додатку постанови центральної виборчої комісії «у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена включено до складу виборчої комісії».

Цією ж постановою включено до складу комісії та призначено головою Євчука Анатолія Петровича.

Нагадаємо, 16 квітня на першому засіданні ОВК у 95-у виборчому окрузі (центр у місті Обухів Київської області) голові комісії Андрію Ткаченку оголосили недовіру. Під час засідання відбувся пікет. Самого Ткаченка закидали яйцями.

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.