Окружна виборча комісія виборчого округу №193 своєю постановою встановила розклад приймання протоколів від дільничних виборчих комісій. Аналогічну постанову ОВК цього округу приймала і на президентських виборах.

ОВК виборчого округу №193, розглянувши пропозицію голови комісії, своєю постановою від 17 липня 2019 року №80 затвердила графік приймання протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців.

Відповідно до постанови ДВК №№680716–680771 здаватимуть документацію з 22 години 21 липня до 7 години 22 липня, ДВК №№680464–680577 – з 8 до 18 години 22 липня, а ДВК №№681329–681374 – з 19 години 22 липня.

«У таких діях ОВК можна вбачати порушення, оскільки вони суперечать частині 12 статті 91 Закону України «Про вибори народних депутатів України», відповідно до якої пакети з протоколами дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі, виборчими бюлетенями, контрольними талонами і предметами, списками виборців, а також, за наявності, окремими думками членів виборчої комісії, викладеними у письмовій формі, актами, заявами, скаргами та рішеннями, прийнятими виборчою комісією, невідкладно після закінчення засідання виборчої комісії доставляються до окружної виборчої комісії», – зазначає громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Хмельницькій області.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)