Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Громадянська мережа ОПОРА та Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) в Україні проведуть круглий стіл на тему: «Забезпечення політичних прав громадян за кордоном та безпекові виклики для участі у політичному житті в повоєнний період». Захід відбудеться 20 червня об 11:00 у змішаному форматі (м. Київ та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM).

Предметом дискусії будуть безпекові виклики для участі громадян у політичному житті повоєнного періоду та забезпечення політичних прав громадян, які перебувають за кордоном, насамперед можливості реалізації їхнього права голосу. Зокрема, йтиметься про критерії оцінки безпекової ситуації стосовно можливості чи неможливості проведення голосування в окремих територіальних громадах.

Під час заходу учасникам буде представлено дослідження медіаспоживання українців, що перебувають за межами країни, та їх зацікавленості в українському політичному житті, а також практики забезпечення політичних прав вимушених переселенців.

До участі в обговоренні запрошені народні депутати України, представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства цифрової трансформації України, Державної міграційної служби України та Державної прикордонної служби України, Центральної виборчої комісії, вітчизняних та міжнародних організацій та інституцій, науковці та експерти.

Для участі в обговоренні просимо заповнити реєстраційну онлайн-форму за посиланням до 14:00 16 червня: https://forms.gle/b3FYSYgHiffutiN26.

Цей захід реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Європейського Союзу, Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії. Будь-які думки, висловлені під час заходу, не обов’язково відображають погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів, Європейського союзу, Міністерства міжнародних справ Канади, Уряду Канади та Уряду Великої Британії