Кримінальне та адміністративне законодавство не повною мірою забезпечує невідворотність покарання за порушення правил політичного фінансування.

Про це йшлось у вівторок, 30 липня, під час обговорення рекомендацій змін до законодавства в частині відповідальності за порушення правил політичного фінансування. 

До обговорення долучились представники Національного агентства з питань запобігання корупції, Центральної виборчої комісії, Національної поліції, міжнародних та всеукраїнських організацій, а також політичних партій.

Як зазначила юристка ОПОРИ Тетяна Юзвяк, законодавство про політичні партії було реформовано у позитивний бік, натомість кримінальне та адміністративне законодавство не встигає за цими змінами. Саме тому були напрацьовані зміни до законодавства.

«Перед цим працювала робоча група з експертів. Нам НАЗК надало свої робочі пропозиції щодо реформування, і на основі цих пропозицій ми напрацьовували наші рекомендації», - зазначила юристка.

Серед рекомендацій зокрема, пропонується кримінальна відповідальність за внесення або отримання внеску, який перевищує максимальний розмір, за внесок у готівковій формі, обмеження робити внески і в інтересах третіх осіб щодо підтримки політичної партії, а також врегулювати у Виборчому кодексу питання так званого «спонсорства».

Крім того, ОПОРА презентувала дослідження щодо фінансування політичних партій, яке показало, що українці не демонструють бажання особисто брати участь у фінансуванні діяльності політичних партій.

96% опитаних вказали, що вони ніколи не робили внесків до виборчих фондів партій чи кандидатів на виборах (робили подібні внески 1%), а 94% — ніколи не робили внесків на підтримку політичної партії у міжвиборчий період (робили внески близько 3%).

У суспільстві переважає думка, що політичні сили мають фінансувати себе самостійно за власний рахунок. Надання коштів підтримали лише 7% респондентів.

З фактами політичної корупції в Україні з особистого досвіду або через інформацію зі ЗМІ виявилися ознайомленими менше половини опитаних (47%).

Досить обмеженою виявилася готовність респондентів інформувати контролюючі органи про такі дії, як незаконне здійснення внесків на користь кандидатів чи партій, незаконне фінансування мітингів, політичних заходів, агітаційних матеріалів, порушення порядку звітування партіями чи кандидатами.

Зазначимо, що у Єдиному державному реєстрі судових рішень відображено лише 7 ухвал  та 1 вирок за порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборчої кампанії чи агітації референдуму. У травні 2023 року під час круглого столу, організованого Громадянською мережею ОПОРА спільно з Комітетом Верховної Ради з питань державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, представники НАЗК, НАБУ, Національної поліції України та інші зацікавлені сторони підтвердили необхідність реформування правового регулювання юридичної відповідальності за порушення правил політичного фінансування. 

Дослідження: Фінансування політичних партій та практики політичної корупції в Україні