Підставою до такої ініціативи Оргкомітету стало чергове рішення Київради за підписом Олеся Довгого, яке позбавляє творчої майстерні одразу 19 художників Національної Спілки художників України. На вулиці опинилися такі відомі та шановані майсти, як Іванов-Ахметов, Криволап, Хоменко, Димшиць, Міловзоров та інші.

Додаток до рішення Київради від 28.08.2008 року №105/105 за підписом Олеся Довгого передає у власність інвестору ТОВ «Фінансова компанія «Альянс-Інвестбуд» творчу майстерню художників за адресою Андріївський узвіз, 36 А.

Нагадуємо, що Звання «Ворог української культури» було започатковане 30 листопада 2007 року під час Надзвичайних Зборів «Україна – зона культурного лиха» і присвоюється фізичним особам за дії, спрямовані проти закладів культури, пам’яток історії та культури, інших об’єктів культури та культурного ландшафту України.

Звання Ворога української культури вживається разом з іменем особи, що його носить, на рівні з іншими званнями – науковими, державними, почесними та ін. Наприклад: Доктор історичних наук, професор, заслужений діяч мистецтв, ворог української культури і т.д.

На сторінці www.cultura.net.ua можна ознайомитися з складом та статутом Чорного списку.

Контактна особа: Уляна Ходорівська, 8 (067) 328-32-03, 8 (044) 467-50-24