В рамках програм Проекту «Гідна Україна» та інших міжнародних фондів перечинці пройшли серію вишколів із застосування Моделі «6 принципів доброго управління» – принципів прозорості, нетерпимості до корупції, громадської співучасті, фаховості, передбачуваності та звітності у публічному управлінні органів місцевого самоврядування. На заході було презентовано видання «Каталог муніципальних послуг» з описом 25 послуг, що надає міська рада, а також презентовано Етичний кодекс працівників міської ради.

Жвавий інтерес викликали подальші кроки міської ради з апробації описів послуг у формі карток. Міський голова Перечина Мирослава Гуранич повідомила учасників про намір встановити у холі міської ради стенд-шафу, де кожен громадянин зможе взяти карту з описом необхідної йому послуги із бланками заяв.

Микола Яцков керівник програм КАПЛ «Вестед» відзначив, що такого роду ініціативи зміцнюють самоврядування через побудову взаємної довіри всередині громади. Спрощення життя для людей у вигляді кращого поінформування про діяльність влади та залучення громадян до управління місцевими справами у часи кризи є чи не найактуальнішим питанням.

Михайло Данча, голова Перечинської РДА повідомив, що готовий перенести досвід міської ради на рівень району і виділити на це фінансування з бюджету, не зважаючи на те, що начальник фінправління РДА був проти. «Потрібно працювати із сільськими громадами, бо вони більше потребують такої інформації» - М. Данча.

Голова молодіжної організації «Перспектива» Олеся Белеканич запропонувала не зважати на кризові явища і інтенсифікувати співпрацю влади, громадськості і бізнесу заради розвитку Перечинщини.

По завершенні обговорення місцеві громадські організації підписали разом із мером міста Суспільний договір про співпрацю та порозуміння. Цей договір слугуватиме дороговказом та основою для довгострокової програми співпраці з громадськими організаціями заради розвитку громади.