У грудні минулого року прес-служба міськради радісно прозвітувала про завершення ремонту проїзду Крива Липа. Зійшов сніг, і так званий ремонт став яскравою ілюстрацією популізму міських чиновників. За офіційним повідомленням, проїзд замостили плиткою та клікерною цеглою німецького виробництва, також частково замінили комунікації. Загальна вартість робіт становила близько1,5 млн грн. Водночас, гори бруківки, які лежать в проїзді, та діри між плиткою на дорожньому полотні свідчать про протилежне.

В управлінні інженерного господарства Львівської міської ради, куди «Пошта» звернулася за поясненнями щодо так званого ремонту, розповідали про проїзд не надто оптимістично. Валерій Щукін, спеціаліст з технічного нагляду управління інженерного господарства ЛМР, сухо сказав, що роботи в проїзді ще не завершені. Попри це, гроші фірма-підрядник отримала в повному обсязі.

- Згідно з проектно-кошторисною документацією, вся реконструкція проїзду мала б коштувати 1,02 млн грн. Натомість, на цю суму підрядник подав нам акти виконаних робіт лише щодо частини проїзду, а саме від вул. Січових стрільців і «Гранд-готелю» до липи. Оскільки за цей час матеріали подорожчали і на весь проїзд грошей не вистачило. Тож роботи від липи до вул. Дорошенка залишилися незавершені, оскільки ще пів мільйона гривень міськради не вистачало, - зазначив Валерій Щукін.

Та вже невдовзі у міській раді мають намір оголосити новий тендер... цього разу - на завершення робіт. Адже до ТзОВ «Укрспецтехнології-КС», яке проводило реконструкцію, управління виставило претензії й надалі співпрацювати з цією компанією від мовляється. Причому проїзд Крива Липа не єдиний, яким не задоволені чиновники, схожі претензії виставлено на всіх шести об`єктах, які виконував цей підрядник. І юристи Ратуші готуються відстоювати інтереси міста в судах. Натомість Олег Довгий, директор ТзОВ «Укр спецтехнології-КС», запевнив «Пошту», що всі взяті на себе зобов`язання він виконав. Ба більше, виставляє міськраді зустрічні претензії. Адже, за його словами, коштів на повний ремонт проїзду не вистачило не через подорожчання матеріалів, а через те, що один із депутатів міськради, чий офіс знаходиться у проїзді, захо тів бачити під ногами дорогу німецьку плитку.

- Згідно з тендерними умовами проїзд мали викласти старою бруківкою, знятою з вул. Генерала Чупринки і пл. Торгової. За цієї умови, сума тендеру була цілком прийнятною - 1,02 млн грн. Натомість, Андрій Стецьків, депутат ЛМР, під час зустрічі з Олегом Синюткою, першим заступником міського голови, захотів, щоб проїзд виклали німецькою плиткою фірми «Кармен». А вона дуже дорога і коштує 285 грн/кв м.! Я погодився за умови додаткової оплати, адже кошторису вистачало тільки на 60% площі. Але ніхто тих грошей давати не збирався. За свої гроші ми виклали проїзд плиткою на 90%. Там і справді шви зроблено неякісно і плитка просіла, бо міськрада вимагала здати об`єкт чимшвидше. Але це можна виправити. Однак якщо протягом тижня міськ рада не доплатить нам ще 450 тис. грн, я особисто зажену бульдозер і залишу роботи лише на 1,02 млн грн! А після цього подам в суд на замовника. Відповідні претензії по цьому об`єкту і по вул. Франка вже готують мої юристи, - зазначив Олег Довгий.

Та просідання вже покладеної плитки пояснюється не лише цим. Навантаження, яке припадає на неї, не відповідає властивостям цього матеріалу. Зокрема, плитку в проїзді клали на пісок і щебінь, як для пішохідного проходу. Водночас проїзд Крива Липа пішо хідною зоною є лише умовно, адже він увесь час заповнений автівками. Через нього під` їжджають вантажівки до пабу і до готелю, тут паркується чимало легкових авто. За словами Дмитра Дубаса, директора ПП «Дубас», який займається виготовленням подібної плитки, прогинання полотна цілком логічне: «Така плитка витримує авто до 20 тонн, але за умови, що її покладено на бетонну основу. Якщо ж на щебінь і пісок - то це варіант для пішохідної зони».

Виходить, що після тендера міські чиновники змінили його умови. Оскільки замість старої львівської бруківки вистелили проїзд закордонною німецькою.

До теми:

Відтепер, вочевидь, аби уникнути подібних випадків, львівські владоможці запровадили новий порядок проведення тендерних закупівель. Основна новинка полягає у тому, що перед початком робіт підрядник повинен перерахувати забезпечення виконання договору - у розмірі 5% від суми договору на рахунок замовника. Якщо роботи буде виконано вчасно і головне - якісно, замовник цю суму повертає підряднику протягом десяти робочих днів з дати підписання акта приймання-передачі робіт. Якщо ж ні - кошти залишаються на рахунку замовника. Окрім того, якщо роботи вчасно не розпочаті з вини підрядника, замовник має право розірвати договір, а підрядник в цьому випадку втрачає право повернення цих 5%. У разі порушення термінів усунення недоліків підрядник зобов`язаний сплатити замовнику штраф у розмірі 5% від суми договору. Цікаво, а хто виставлятиме умови для міських чиновників?