Житомирська міська виборча комісія 30 жовтня оголосила результати виборів міського голови, які відбулися 25 жовтня.

news 30 10 Zhytomyr miska TVK oholoshennia rezultativ 2

Серед 16 кандидатів найбільшу кількість голосів отримав кандидат від партії Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ», перший заступник міського голови  Сергій Сухомлин – 21253 голосів.

На другому місці кандидатка від ВО «Батьківщина», в. о. міського голови, секретар міської ради Любов Цимбалюк – 19582 голосів.

У Житомирі проголосувало 80 850 людей, що складає усього 38,85% від загальної кількості виборців.

Міська виборча комісія відповідною постановою оголосила про проведення повторного голосування в єдиному одномандатному виборчому окрузі з виборів Житомирського міського голови на 15 листопада 2015 р.

news 30 10 postanova pro rezultaty vyboriv miskoho holovy

Відповідно до ч. 10 ст. 86 Закону України «Про місцеві вибори»: «Якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів включено більше двох кандидатів на посаду міського (міста, кількість виборців у якому дорівнює або є більшою ніж 90 тисяч) голови, і за результатами голосування у день виборів жоден з них не обраний відповідно до вимог частини сьомої цієї статті, територіальна виборча комісія призначає повторне голосування».

В ч. 7. ст. 86 Закону йдеться: «Якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів в одномандатному виборчому окрузі включено не менше двох кандидатів на посаду міського (міста, кількість виборців у якому дорівнює або є більшою ніж 90 тисяч) голови, обраним вважається кандидат на посаду міського голови, за якого подано більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні».

Результати виборів були оголошені комісією відповідно до п. 2, ч. 4 ст. 86 Закону України «Про місцеві вибори»: «Сільська, селищна, міська територіальна виборча комісія на своєму засіданні на підставі складеного нею протоколу про результати виборів сільського, селищного, міського голови, старости не пізніш як на п’ятий день з дня голосування приймає одне з рішень про проведення повторного голосування».

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково: 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.ÂÂ