Партія, що яка висунула Олексія Рибакова своїм кандидатом на посаду Херсонського міського голови, проводить агітацію з порушенням – розміщує плакати на транспорті.

05-10-agitacia-na-transporti

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували на вулицях містах маршрутки, на яких ззовні розклеєні великі агітаційні плакати політичної партії «Всеукраїнська парія духовності і патріотизму». Ця партія нині  є суб’єктом виборчого процесу, від неї зареєстрований кандидатом на посаду Херсонського міського голови Олексій Рибаков. Така форма агітації заборонена Законом України «Про місцеві вибори» (п.5,ч.9 ст.60).

Додамо, що свою політичну рекламу у транспорті Олексій Рибаков розмістив ще до офіційної реєстрації – у багатьох маршрутках були розклеєні його листівки,  і тепер, після реєстрації, вони не прибрані. Також, ще до реєстрації на сторінці «Всеукраїнської партії духовності і патріотизму» розміщений відеоролик під назвою «Перевізники визначились, кого підтримати на виборах», в якому Олексій Рибаков особисто спілкується з транспортниками, переймається їхніми проблемами, висловлює популістські пропозиції щодо врегулювання тарифів на проїзд у транспорті.

Треба додати, що Олексій Рибаков не вперше балотується на посаду міського голови, у 2010 та 2014 році від йшов від «Інформаційної партії». У період з початку 2011 по червень 2014 року  обіймав посаду начальника Управління житлового господарства департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради.

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.