У місті Києві кандидати у депутати від «Блоку Петра Порошенка – Солідарність» активно облаштовують околиці міста та ініціюють суботники.

У столиці поступово наводять лад напередодні виборів місцеві кандидати. 26 вересня відбулась «Велика Дарницька Толока» за підтримки кандидата у депутата Київради Володимира Гончарова (22 округ). Близько ста п’ятдесяти мешканців господарювали на території Жандарки та на затоці Берковщина. Містяни косили траву, прибирали сміття, зрізали чагарники. Паралельно на озері працювала спецтехніка – труксор, що чистить водяну поверхню. Машина збирала ряску, колоди та очерет і вивозила на берег.

29 09 Toloka

20 09 Honcharov ozero

Після роботи учасники толоки пригощались  кулішем на вогнищі та овочами, дітям роздавали солодку вату. Захід відвідав Володимир Гончаров, який теж активно працював. Варто додати, що місцеві жителі були одягнені в маніжки із символікою Блоку Петра Порошенка Солідарність - Володимир Гончаров.

20 09 Honcharov prybyranya

29 09 Honcharov pryhoshayut

На Оболоні місцеві активісти та жителі наводили лад разом із Вячеславом Михайленком (65 округ). Пан Вячеслав звернувся зі своєї сторінки у Фейсбук із закликом прибрати Оболонь разом з його командою, і зазначив, що вони збираються регулярно.

29 09 Myphalenko

Ще один суботник відвідала інша кандидатка від БПП Ірина Нікорак (64 округ). Захід пройшов у столичному парку «Наталка». Варто додати, що пані Ірина, на відміну від її колег, не використовувала маніжок та інших засобів із прихованою агітацією.

 

29 09 Nikorak

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.