У Докучаєвську Донецької області (61 округ) представники так званої «Донецької народної республіки» масово закривають дільничні виборчі комісії. Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА в Донецьку.

 

За словами голови ОВК № 61, зранку 25 травня на 4 дільниці приходили представники ДНР, які показували «постанову кабінету міністрів республіки» про те, що вибори на її території незаконні. Бойовики опечатували приміщення та нищили документацію. Пізніше вони на центральній площі міста оголосили, що якщо дільниці будуть надалі організовувати процес виборів у місті, то «ДНРівці» будуть винищувати вже не техніку, а людей.

Станом на 11:00 жодна з 13 дільниць в Докучаєвську не працює.

Разом з цим, за словами голови ОВК № 61 голосування в окрузі відбувається активно. Наразі працює близько 100 дільниць поза межами Докучаєвського.

Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
Прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України»
(050) 569-23-05; (062) 337-63-16
 
Про громадське спостереження за виборами
Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня 2014 року, Мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює із 175 довготерміновими спостерігачами, що стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. У Донецькій області громадське спостереження за президентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітет виборців України».