За повідомленням спостерігача Мережі ОПОРА, на виборчій дільниці №630073 (виборчий округ №180) не вистачає бюлетенів для голосування.

 

Кількість виборців на дільниці - 482 людини. Кількість наявних бюлетенів на дільниці - 220 осіб. Причина недостачі - не враховані солдати, які розміщуються в межах дільниці. Як коментує ситуацію голова дільничої комісії Наталія Каталова, бюлетені, яких на разі не вистачає, повинні довезти протягом дня голосування.

Нагадаємо, що згідно із законом "Про вибори Президента України" (стаття 73) крайній строк передачі виборчих бюлетенів на виборчу дільницю визначений як "не пізніше як за 24 години до дня голосування".

Адреса дільниці: сільський будинок культури, глядацька зала вул. Миру, 49, с. Котівка, Барвінківський р-н, Харківська обл.

 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.