У Дніпропетровську, ОВК № 26, на ДВК № 121146 на скриньку замість стандартної пломби почепили паперову стрічку і замотали скотчем.

За словами волонтера-кореспондента Юрія Калініченка, голова комісії пояснив, що на скриньці не було дірочок, щоб можна було протягти проволоку, на котрій прикріплена пломба. Виявилося, що скриньки зібрані не правильно, і отвори для пломб розташовані таким чином, що крізь них неможливо протягти пломби. Голова впевнений, що паперова стрічка – це нормально.

Наш кореспондент Юрій Калініченко не може складати акти про порушення, адже він не офіційний спостерігач, тому він звернувся до офіційних спостерігачівна цієї ДВК від кандидатів Шкіряка та Тимошенко, аби останні склали акт про порушення. Спостерігачі відмовились, тому що на їхню думку  ситуація не критична.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобіганняпорушеннямвиборчогозаконодавства через ефективноорганізованийгромадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабнукампаніюспостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.