У Дніпропетровській області, зокрема у Дніпропетровську та Кривому Розі, у «день тиші» зафіксовано агітацію кандидата у Президенти Петра Порошенка.

 

 

На вулицях міст ще й досі рясніють білборди кандидата з лозунгом «Жити по-новому», також на школах розклеїні наклейки з надписом «25 травня. Твій вирішальний голос. Час жити по-новому».

Окрім цього, агітація за Петра Порошенка поширюється на мобільні телефони. З номеру «VIBORI-2014»розсилаються смс-повідомлення з текстом «Жити по-новому! Голосуйте за Петра порошенка!

Відповідно до п.17 ст.64 Закону України "Про вибори Президента України", публікація агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, розповсюдження виборчих листівок, розклеювання виборчих плакатів, публічні заклики голосувати за чи проти кандидатів на пост Президента України та розповсюдження політичної реклами з часу припинення передвиборної агітації забороняється. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів чи дню повторного голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування.

 

Громадське спостереження ОПОРИ –це сфера діяльностімережі, спрямована на об’єктивнуоцінкупроцесупідготовки та проведеннявиборів, а також на запобіганняпорушеннямвиборчогозаконодавства через ефективноорганізованийгромадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабнукампаніюспостереження за позачерговимивиборами Президента України, а також за проміжнимипарламентськими (83 округ) та позачерговимимісцевимивиборами. Організаціяспівпрацює з 175 довготерміновимиспостерігачами, якістежать за перебігомкампанії у всіхрегіонахкраїни. У день голосування, 25 травня, до них долучатьсяще 3000 активістів для здійсненняшвидкогостатистичногопідрахункуголосів.