У смт Любар (ВО № 64) в суботу 24 травня виявлено не менше 7 листівок з агітацією за Сергія Тігіпка «Мир понад усе!», які були розміщені на електроопорах та дошках оголошення селища.  

Як відомо, відповідно до ст. 57 та ч. 17 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів, передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування.

Крім того, зазначені листівки не містять вихідних даних: назви установи, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів, чим порушено ч. 3 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України». На листівках вказаний лише офіційний сайт кандидата www.tigipko.com.

На жаль, у вихідний день нам не вдалося взяти коментар в штабі С. Тігіпка та в місцевої влади щодо виявлених фактів порушення.       

Agitatciya Tigipka 24 travnya v Lyubari VO64 4

Agitatciya Tigipka 24 travnya v Lyubari VO64 4