Сьогодні у Мар'їнці невідомі зі зброєю викрали главу окружної комісії №60 та пограбували приміщення ОВК. Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА в Донецьку.

 

За словами свідків, бойовики так званої «Донецької народної республіки» увірвалися до приміщення комісії, винесли всю документацію та спалили її. Коли терористи залишали комісію, вони вирішили взяти в заручники голову окружної комісії № 60 Валентина Миколайовича Полякова. Наразі його місцезнаходження не відоме

Як повідомлялося раніше, за останній тиждень в Донецькій області терористи захопили низьку окружних і дільничних виборчих комісій. Від дій бойовиків постраждали декілька членів комісій.

 

Про громадське спостереження за виборами

Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня 2014 року, Мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює із 175 довготерміновими спостерігачами, що стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. У Донецькій області громадське спостереження за президентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітет виборців України».

Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
Прес-секретар ОПОРИ в Донецькій області