У Київській області у переддень виборів — масові і масштабні зміни у складі семи окружних комісій з дев'яти наявних. Основна причина — відкликання членів штабом кандидата на пост Президента Петра Симоненка, делегованого Комуністичною партією України.

Також в ОВК у 97 виборчому окрузі (з центром у м. Іванків) замінив члена комісії кандидат у Президенти Ренат Кузьмін, у 98 окрузі (з центром у Броварах) заміну здійснив штаб Зоряна Шкіряка.

Акцентуємо, що члени комісій від Петра Симоненка достроково припинили свої повноваження — альтернативи їм не знайдено; від Кузьміна і Шкіряка відбулися заміни одних людей на інших.

Отже, постановою Центральної виборчої комісії від 23 травня 2014 року в ОВК 91 виборчого округу припинено повноваження Олександра Синова, у 92 виборчому окрузі — Анни Чечік, у 93-у — Віктора Антонова, у 94 виборчому окрузі — Лариси Солдатенко, у 95 ВО — Максима Колеснікова, у 97-у — Ольги Макаренко, у 98-у — Костянтина Кукоза. Усі ці люди представляли у виборчих комісіях кандидата Петра Симоненка. І всі вони написали заяви про припинили своїх повноважень.

Від кандидата Кузьміна члена комісії Ярослава Левцуна замінили на Юрія Гнилицю (м. Іванків). Від Зоряна Шкіряка у 98 ВО (Бровари) замінили голову комісії, Юрія Ткача, на Володимира Стогова.

Нагадаємо, у Броварах 20 травня, за 5 днів до виборів, штаб кандидата у Президенти Зоряна Шкіряка відкликав одного  голову, - Клавдію Ковбасу, - та замінив її на Юрія Ткача. А той, у свою чергу, одразу написав заяву на звільнення. Тобто, Володимир Стогов — це вже третій голова ОВК у цьому окрузі.

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.