Друкована продукція із ознаками «чорного піару» щодо кандидата у Президенти П.Порошенка з’явилися на Закарпатті.

Зокрема, в Ужгороді невідомі у невстановлених місцях (біля входів у під’їзди багатоповерхівок) приклеїли листівки. У них йдеться про нібито «5 фактів про Петра Порошенка», котрі містять у собі негативну інформацію про кандидата. Такі ж листівки, за інформацією спостерігачів ОПОРИ, з’явилися у кількох селах Мукачівського району.

Згідно з частиною 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України», спонукання виборців не голосувати за певного кандидата допускається. Втім у згаданих листівках не вказано вихідних даних, що є порушенням частини 3 статті 59 та частини 16 статті 64 цього ж Закону.

Також у поштових скриньках ужгородців невідомі розкинули листівки, схожі на газету, «Тільки факти». Як відомо, на початку травня подібну друковану продукцію із ознаками чорного піару щодо П.Порошенка ужгородцям уже залишали.

Цього разу перша сторінка видання знову містить передрук матеріалу Сергія Лєщенка з «Української правди». На решті сторінок – передруки з різних Інтернет-видань із суто негативним вмістом про П.Порошенка.

Два матеріали у «Тільки факти» є передруком із газети «Унгвар», засновником і фінансистом якої вважається син екс-міського голови Ужгорода Андрій Погорєлов, котрий очолює міський штаб кандидата у Президенти Ю. Тимошенко. У публікації з посилання на газету «Унгвар» згадуються висловлювання А.Погорєлова із негативною інформацією про П.Порошенка та народного депутата України В.Балогу.

На листівці «Тільки факти» не вказано ні вихідних, ні контактних даних видання, що свідчить про її анонімне походження. На стор. 3 є інформація: «Замовник Калиняк М.М. Наклад 10 тисяч примірників», котра виглядає як вихідні дані, однак по суті такою не є.

2014 05 23 5 Faktiv

2014 05 23 Tilku Faktu

За коментарями звертайтеся:
Володимир Феськов,
координатор громадського спостереження
за виборами Президента України
у Закарпатській області
+380 66 317 36 13, [email protected]
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.