25 травня одночасно з виборами Президента України відбудуться проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 83 (м. Івано-Франківськ). Центральною виборчою комісією зареєстровано 13 кандидатів – 10 самовисуванців і 2 висунутих політичними партіями. 22 травня про припинення участі у виборчих перегонах заявило 2 кандидатів, проте їхні юридичних наслідків не мають, оскільки сплив термін, коли необхідно було звернутись у ЦВК з заявою про відмову балотуватися.

Організація підготовки до проведення виборів

Окружна виборча комісія №83, яка забезпечує підготовку і проведення проміжних виборів народного депутата України 25 травня 2014 року в одномандатному виборчому окрузі № 83, утворена ЦВК 4 квітня. Перше засідання провела 7 квітня, розпочавши роботу з дотриманням вимог Закону. Органи місцевої влади окружну виборчу комісію забезпечили приміщенням та оргтехнікою відповідно до нормативів, які встановила ЦВК. В ході роботи ОВК не було виявлено фактів порушень чи зловживань. Робота організована відповідно до календарного плану проведення виборів. Дільничних виборчих комісій ОВК№83 не утворювала, оскільки у разі проведення виборів Президента України одночасно з виборами народних депутатів України дільничні виборчі комісії, що утворені для організації президентських виборів, здійснюють також повноваження по організації парламентських виборів. 8 травня окружна виборча комісія провела жеребкування черговості надання кандидатам у депутати, зареєстрованим в одномандатному окрузі, ефірного часу на радіо та телебаченні надавши кожному з 13 кандидатів 20 хвилин в ефірі ТРК «Вежа». У процесі реєстрації офіційних спостерігачів порушень ОВК не допускала. Фактів перешкоджання діяльності спостерігачів чи обмеження доступу до інформації про організацію виборчого процесу не виявлено. Право присутності на засіданнях ОВК забезпечується усім категоріям осіб, кому це право гарантує Закон.

Кожна ДВК відповідно до кошторису забезпечена двома автомобілями. Таким чином створені умови для дотримання норми Закону про невідкладну доставку до окружної виборчої комісії пакетів з протоколами дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, виборчими бюлетенями та іншою виборчою документацією. Автомобілями для транспортування виборчої документації дільничними виборчими комісіями до окружних виборчих комісій після встановлення підсумків голосування забезпечує ОВК №84, на яку покладені повноваження з організації виборів Президента України. Необхідність у забезпечення кожної ДВК двома автомобілями полягає в тому, що з виборчих дільниць необхідно одночасно і невідкладно транспортувати виборчу документацію на дві різні ОВК, одна з яких (ОВК №84) організовує вибори Президента України, а інша (ОВК №83) проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 83.

На даний час всім ДВК одномандатного виборчого округу №83 передані уточнені списки виборців та триває передача бюлетенів. Передумов для зриву виборів через труднощі організаційно-технічного характеру не зафіксовано.

Активність кандидатів

Найактивнішими у агітаційному плані протягом всієї виборчої кампанії були Олександр Шевченко, Василь Попович, Віктор Анушкевичус, Максим Кицюк, Микола Гавриляк, Михайло Петруняк, Ігор Шумега та Дмитро Романюк.  Інші кандидати проявляли менш помітну агітаційну активність, а з боку Володимира Тітова не зафіксовано жодної агітаційної діяльності.

Для агітаційної кампанії Олександра Шевченка притаманні використання реклами на зовнішніх носіях реклами (білборди, сітілайти), поширення друкованих агітаційних матеріалів за допомогою агітаторів з використанням агітаційних наметів, проведення зустрічей з виборцями та найвища з-поміж усіх кандидатів медійна активність у місцевих ЗМІ.

Дещо схожою є агітаційна кампанія Василя Поповича, тільки з меншим використанням медійної реклами та агітаційних наметів. Попович протягом кампанії також провів низку зустрічей з виборцями та розмістив по території округу агітаційні білборди.

Віктор Анушкевичус активізувався в середині періоду, що відведений для агітаційної діяльності, провів низку зустрічей з виборцями, розмістив агітаційні білборди по території округу.

Агітаційна кампанія Максима Кицюка в основному була сконцентрована на вуличній агітації (поширення агітаторами друкованої агітаційної продукції) та агітації в мережі інтернет. Кандидатом проводились зустрічі з студентами, а його  агітаторами було проведено масову розклейку агітаційних плакатів по вулицях Івано-Франківська, в тому числі й у непризначених для цього місцях

Масову розклейку агітаційних плакатів  по території округу та вуличну агітацію (поширення агітаторами друкованої агітаційної продукції) під час своєї кампанії використовували Микола Гавриляк та Михайло Петруняк. Агітацію на сіті-лайтах використовував Дмитро Романюк. Агітаційна активність Ігоря Шумеги проявлялася у розклейці агітаторами агітаційних плакатів кандидата.

Агітаційна активність інших кандидатів була менш помітною. Що стосується самовисуванця  Володимира Тітова, то спостерігачами не було зафіксовано жодних проявів агітаційної діяльності.

Порушення обмежень щодо ведення виборчої агітації

Поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних

Поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних зафіксоване з боку Василя Поповича та Михайла Петруняка. Агітатори кандидата запрошували виборців на зустріч з Поповичем за допомогою листівок, що не містили вихідних даних (фото додається). Агітаційні листівки Михайла Петруняка, які були розклеєні по території івано-Франківська і поширювались агітаторами кандидата теж не містили вихідних даних (фото додаються).

Поширення агітаційних матеріалів у громадському транспорті

Заборону на розміщення агітаційних матеріалів у громадському транспорті порушили Михайло Петруняк та Микола Гавриляк. Розміщення їхніх агітаційних матеріалів було зафіксовано у міському громадському транспорті Івано-Франківська (фото додаються).

Зловживання адміністративним ресурсом

15 травня перед проведенням зустрічі з міським головою Віктором Анушкевичусом у Інституті туризму ПНУ ім. В. Стефаника спостерігачем ОПОРИ було на фото зафіксоване оголошення про те, що явка на зустріч з кандидатом для працівників і студентів обов’язкова, яке було розміщене на інформаційному стенді інституту (фото додається). Цей факт можна розцінювати, як використання адміністративних способів впливу на персонал інституту і студентів для забезпечення присутності громадян на агітаційному заході або агітацію під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями.

Непрямий підкуп виборців

4 травня у Фортечній галереї «Бастіон» відбулось нагородження авторів найкращих студентських робіт, що брали участь у конкурсі з живопису «Івано-Франківськ – місто європейське». П’ятьом авторам кращих робіт було вручено сертифікати на триденний безкоштовний відпочинок у туристичному комплексі «Буковель», директором якого є Олександр Шевченко. Ведуча церемонії нагородження підкреслила, що ці подарунки переможці конкурсу отримують від кандидата у народні депутати України Олександра Шевченка. Законодавство забороняє надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів та послуг, тому даний факт можна розцінювати як непрямий підкуп виборців. (відео).

if adminresurs

 

if gavryliak1

if patruniak1

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів