Вчора, 22 травня, в Черкаси завітав кандидат в Президенти Олег Ляшко (Радикальна партія Олега Ляшка), де розповідав про патріотизм та найперші кроки, які він зробить, якщо стане Президентом.

cherkasy liashko 05

Загалом Олег Ляшко розповів про те, що у разі обрання його Президентом, він буде вимагати заборонити Комуністичну партію та Партії регіонів, а також наполягатиме на проведенні парламентських виборів. Також кандидат наголосив на тому, що майбутній Президент має бути підконтрольний населенню. Відтак, якщо Олег Ляшко стане головою держави, він буде наполягати на ухвалення закону про імпічмент Президента. Окрім цього, він розповідав про важливість скорочення чиновницького складу, особливо серед тих, хто досяг пенсійного віку,  наголосив на тому, що до влади має приходити молодь. Для жінок потрібно знизити пенсійний вік та трудовий стаж.

Загалом виборців було чимало у порівнянні із зустрічами інших кандидатів. Люди реагували досить позитивно, а після виступу вони не відпускали кандидата, дарували йому квіти, записки, та просили залишити автограф.

 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.