23 травня 2014 року сепаратисти викрали голову виборчого штабу кандидата у Президенти України Юлії Тимошенко у м. Сєвєродонецьк, Сергія Самарського.

 

За словами прес-секретаря Луганського обласного виборчого штабу Юлії Тимошенко Володимира Шайди, викрадення було скоєно близько 9:30 ранку біля приміщення виборчого штабу Юлії Тимошенко, куди він заїхав по роботі. «Викрадення провели озброєні люди з «народного ополчення» так званої Луганської народної республіки». Захоплення у заручники було проведено у самому приміщенні, було виведено на вулицю і вивезли на автомобілі Газ-24 чорного кольору у невідомому напрямку. Крім того сепаратисти викрали ще усю передвиборчу документацію штабу. На даний момент місцезнаходження Сергія Самарського невідомо», - розповідає Володимир Шайда.

Крім того Володимир Шайда повідомив громадських спостерігачів ОПОРА, що свідками викрадення Сергія Самарського стали його матір та син. За його словами на даний момент вони намагаються переконати правоохоронців розпочати пошук Сергія Самарського.

 
 
Довідково:                                                                                                                                                     
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.