В останній тиждень виборчої кампанії штаби кандидатів активізували агітаційний напрямок своєї роботи.  Серед форм зовнішньої агітації досить поширеним є розміщення банерних розтяжок з передвиборчою рекламою тих чи інших кандидатів.

lutsk tiahnybok

У Луцьку таку форму агітації використовують виборчі штаби Гриценка, Тягнибока, Богомолець. Проте, не у всіх випадках агітація проводиться відповідно до норм закону.

Зокрема, 22 травня у Луцьку за адресою вул. Шопена 10 спостерігачі громадянської мережі ОПОРА зафіксували розміщення банерної розтяжки кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока без вихідних даних.

Відповідно до ч. 3 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України», друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
За коментарями звертайтеся до:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]
 
Детальніше:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.