Епатажний у публічному спілкуванні депутат Верховної Ради України Олег Ляшко зібрав кількатисячний майдан прихильників у Хмельницькому. Завітавши до міста як кандидат на пост Президента, він виступив із підмостків, встановлених на тому ж місці біля кінотеатру імені Шевченка, де нещодавно виступали його опоненти по виборчій кампанії Петро Порошенко і Анатолій Гриценко. Порівняно з останнім на площі було значно тісніше, а порівняно з першим серед присутніх було більше молоді. На зустріч приїхало кілька сотень прихильників Олега Ляшка з Камянця-Подільського та з інших районів Хмельниччини.

xm-Ljashko1

xm-Ljashko11

Під час виступу кандидат не раз мав у руках то вила, то прапор своєї виборчої кампанії, то навіть сувенірну шаблю, подаровану козаками. У найближчому оточенні Олега Ляшка помічені місцеві активісти Комітету виборців України. Раз-по-раз оратор зривав овації репліками на зразок: «Якщо виберете мене, засаджу вила Путіну в одне місце… Кожного дармоїда, який з вас знущається і бере хабарі, маєте винести на вилах. Раз так зробите, другий – на третій боятиметься… Якщо Президент Ляшко не спрявлятиметься, візьмете вила і, як Януковича, винесете з влади».

xm-Ljashko2

xm-Ljashko3

Втім, у своїй промові кандидат на пост Президента виклав тези своєї програми і щодо національної безпеки, і щодо відновлення економіки, назвавши відомі хмельницькі ринки смітником зарубіжного непотребу. Після чого звернувся за підтримкою хмельничан на виборах 25 травня.

Закінчилася зустріч із лідером Радикальної партії роздаванням автографів на калентарі-плакаті котрий не повністю відповідає вимогам закону про друковані матеріали передвиборної агітації – відсутні дані про тираж всупереч вимогам частини 3 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України». Після роздаровування цієї агітаційної продукції в натовпі Олег Ляшко змушений був повернутися на сцену – у занадто тісне кільце брали його присутні.

xm-Ljashko4

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.