У вибочому окрузі №65 в Коростенському районі голова виборчої комісії загубила печатку, а в райцентрі Овруч  – списки виборців.

 

Сидорук Микола, голова окружної виборчої комісії №65 зазначає: «Було виготовлено  дублікат загубленої печатки, але згодом оригінал повернули за винагороду 200 грн. Дублікат печатки відправили до ЦВК».

Про загублені списки виборців голова комісії заявила в правоохоронні органи. Списки не знайшли, натомість надрукували нові.

Микола Іванович каже: «Сталося це випадково. Голова виборчої комісії після отримання списків випадково десь залишила сумку, а хтось забрав. Вона одразу звернулась в міліцію. Потім надрукували ще один примірник і голова комісії пішла і отримала бюлетені».

Відомо, що 18 травня в Житомирську область завезли близько 1 млн. виборчих бюлетенів. Бюлетені вже розвозяться по всіх виборчих дільницях області

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.